Kıbrıs'ta liderlerin görüşme tarihi netleşmedi

Rum Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu, iki toplum liderinin Ocak ayı içerisinde görüşme gerçekleştireceğini teyit etmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Rum Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu, iki toplum liderinin Ocak ayı içerisinde görüşme gerçekleştireceğini teyit etmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Simerini gazetesi ve diğer gazetelere göre, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun, "Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüşmeler çerçevesinde Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'la 12 Ocak'ta bir araya geleceğine" yönelik açıklamasına ilişkin konuşan Stefanu, bu durumu teyit etmesinin mümkün olmadığını, bu konuda bilgilendirildiklerinde ve tarih verildiği zaman bunu teyit edebileceğini ifade etti.

LİDERLERİN 9 OCAK'TAN SONRA GÖRÜŞECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Politis gazetesi, BM'nin; Genel Sekreter Ban Ki Moon ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas arasındaki üçlü görüşmenin, planlandığı şekilde 26 Ocak'ta gerçekleştirileceği şeklinde inanca sahip olduğunu yazdı.

Habere göre BM, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun o tarihe kadar sağlığına ilişkin sorunları aşacağını düşünüyor. BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'ın, Eroğlu'nun istirahat etmesine karşın, liderlerin özel temsilcileri düzeyinde yapılan çalışmanın tatmin edici olduğu bilgisini aldığı kaydedildi. Eroğlu'nun ameliyatının ardından liderler arasındaki ilk doğrudan müzakere görüşmesinin ne zaman yapılacağının henüz netleşmediğini yazan gazete, ilk öngörülerin; Downer'in adaya gelmesinin ardından, 9 Ocak'ta yapılması yönünde olduğunu savundu.

İsviçre'nin başkenti Cenevre'de yapılacağı belirtilen üçlü görüşmenin kısa bir süre için ertelenmesinin de gündemde olduğunu belirten Rum basını, üçlü görüşmenin Şubat ayının ilk on günü içerisinde olabileceğini sayfalarına taşıdı.