CSKA Sofya Beşiktaş maç özeti - Nouma Beşiktaş'ı yorumladı

Beşiktaş CSKA Sofya maçı özeti ve Beşiktaş CSKA Sofya maçı golleri. UEFA Avrupa Ligi L Grubu maçında Beşiktaş, deplasmanda CSKA Sofya'yı 2 - 1 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi

CSKA Sofya Beşiktaş maç özeti  - Nouma Beşiktaş'ı yorumladı
Beşiktaş CSKA Sofya maçı özeti ve Beşiktaş CSKA Sofya maçı golleri. UEFA Avrupa Ligi L Grubu maçında Beşiktaş, deplasmanda CSKA Sofya'yı 2 - 1 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi.UEFA Avrupa Ligi'nde L Grubu'ndaki 5. maçında Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımını 2-1 yenen Beşiktaş, grup mücadelesinin bitimine 1 maç kala 2. tura yükseldi.

Grubunda daha önce yaptığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alan siyah-beyazlı takım, Bulgar rakibini mağlup ederek 3. galibiyetine ulaştı ve puanını 10'a yükselterek bitime 1 maç kala 2. tura çıkmayı garantiledi.

CSKA SOFYA BEŞİKTAŞ MAÇI GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

METİN TEKİN: Bir başka Beşiktaş

Enteresan olan, Avrupa Ligi maçlarını çok daha rahat, çok daha güvenli oynuyor Türkiye'ye kıyasla Beşiktaş.

Dün akşamki rakip CSKA Sofya'nın bir üst tura geçmek için tek şansı galibiyetti. Kazanmanın yolunu ise topa sahip olup hücum üstünlüğü sağlamak değil, kendi yarı alanına çekilip bulacağı toplarla çabuk atak planı üzerine kurmuştu CSKA Sofya. Koskoca ilk yarıda sadece bir defa rakip arasına yaptığı koşuyla Delev ile pozisyon bulabildi. Beşiktaş savunmasının ilk devre boyunca verdiği tek pozisyon buydu.
Schuster'in gerek Türkiye'de gerek Avrupa'da hep rotasyon yaptığından bahsediyoruz.

Şanslı bir kura Beşiktaş'ı çok daha ilerilere götürebilir Avrupa Ligi'nde. Bence Beşiktaş için asıl önemli olan Türkiye'deki Bursaspor maçıdır. Türkiye Ligi siyah-beyazlı takım için çok daha zor ve çok daha karmaşık durumda. Çünkü artık Beşiktaş şampiyonluktan kopmak için her maçı kazanmak zorunda. Avrupa Ligi'ndeki rahatlığı Türkiye'de yok.

FATİH DOĞAN: Kaptan Guti

Beşiktaş'ın kaptanlık pazubandını Guti'nin kolunda görünce, itiraf edeyim heyecanlandım. Türkiye'ye gelmiş geçmiş en kariyerli yabancı olarak gördüğüm İspanyol yıldız, oynadığı maçlarda zaten Schuster'in sahadaki eli kolu, takımın gizli lideriydi.

"Takımda o kadar transfer, rotasyon var ki. Giden geleni kovalıyor. Sahada pazubandı takacak camiaya mal olmuş futbolcu bile bulunamıyor. Kaptanlık dün gelmiş Guti'yi kalıyor." Böyle bakana haksızlık yapılmaz, niye böyle bakıyorsun denmez. Ama dün kaptan Guti sahada tam bir liderdi ve futboluyla sorumluluğun hakkını verdi.

Guti'nin Zapotocny'e attırdığı gol maçın kırılma anıydı. Dün mükemmel oynayan Zapo bu performansıyla sanırım formayı geri aldı. Schuster'in Nobre'nin yerine orta saha oyuncusu 1.70'lik Ali Kuçik'ten forvet yaratması ilginçti. bu hamle akıllara Schuster ile Fatih Tekke arasında son bulmayan krizi getirdi. Holosko'nun golü ve Beşiktaş'ın Avrupa Kupası'nda gruptan çıkarak yoluna devam etmesi tarihi Bursa maçı öncesi siyah-beyazlılara büyük moral oldu.

PASCAL NOUMA: Kartal iyi yolda (FOTOMAÇ)

Boş tribünlerden ve stadyumun dizaynından kaynaklanan negatif elektrik maç öncesi beni düşündürüyordu.Futbol keyif işidir. Hem oynarken keyif alacaksın, hem de oynadığın ortamdan.Mecburiyetten futbol oynanmamalı. Beşiktaş'ın geçmişte CSKA Sofya karşılaşmaları hep sönük maçlar olmuştu. Dün gece de onlara bir yenisi eklendi.

Dün geceye damga vuran Nobre - Ali Kuçik değişikliğine kim cesaret edebilirdi? Gerçekten tartışılır. Başından beri söylüyorum . Schuster kadroyu en verimli şekilde kullanmak istiyor. Bunun içinde ona zaman gerekir. Ali Kuçik gibi genç ve deneyimsiz bir futbolcudan böylesine kritik bir maçta verimli bir biçimde faydalanıyorsa, bu Schuster'in ne kadar büyük bir hoca olduğunu gösterir.

TURGAY DEMİR: Büyük usta Guti! (FOTOMAÇ)

Beşiktaş ilk yarıda, geri vitesi takılı kalmış araba misali bir türlü öne doğru hareketlenemedi. Savunma oyuncuları kendi aralarında etkisiz paslaşmalarla oyunu ısıtırken Guti'nin Holosko, Tabata ve Nobre'ye verdiği toplar duvardan dönmüş gibi geri geldi.

İşin ilginç yanı oyuncu tam üç kez Beşiktaş defansını uyuttu ve birinde Cenk'le karşı karşıya kaldı ama son vuruşu iyi değildi. Bu arada Cenk demişken sakatlandığı pozisyonda müthiş bir kurtarış yaptı. Bana göre maçın kırılma anı o pozisyondu.