Köy Yolları Yeşilleniyor

Adıyaman Valiliği, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün daha yeşil bir Adıyaman için başlattığı proje kapsamında köy yollarının çift tarafına fidan dikimi devam ediyor.

Köy Yolları Yeşilleniyor
Grup köy yollarının her iki tarafını ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Adıyaman merkeze bağlı Bozhüyük, Bağpınar ve Çobandede grup köy yoluna, dut ve badem fidanı dikildi. Ağaçlandırma çalışmalarına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Nihat Parlak ve İl Özel İdare çalışanları katıldı.
Adıyaman İl Özel İdaresi olarak, grup köy yollarının her iki tarafını ağaçlandırma projesi kapsamında 11 bin TL maliyet ile 4 bin adet dut ve badem fidanını toprakla buluşturduklarını belirten Vali Ramazan Sodan, "Grup köy yollarının her iki tarafını ağaçlandırma projesi kapsamında fidanlar dikiliyor. Fidanlara köylü vatandaşların sahip çıkarak koruması lazım. Fidan dikmek kadar önemli olan bir diğer konuda korumaktır. Dikilen ağaçları korumak hepimizin görevidir. Dikilen fidanların 2011 yılı yaz ayı
için idare imkanları kullanılarak sulamasının yapılmasını yanı sıra ağaçların korunması noktasında ilgili köylülerin desteğinin büyük önem taşıyor" dedi.
Vali Sodan, İl Özel İdaresi olarak 2010 yılında Adıyaman merkez Kayacık, Davuthan, Şerefli grup köy yolunda 11 kilometre, Bozhüyük, Bağpınar ve Çobandede istikametine giden grup köy yolunda ise 12 kilometre olmak üzere toplam 23 kilometrelik yolun her iki tarafına ağaçlandırma çalışmaları yapıldığını söyledi.