Siirt'te İş Makinesi Tamirciliği Yetiştirme Kursu alanlara sertifika verildi

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından SODES kapsamında düzenlenen İş Makinesi Tamirciliği Yetiştirme Kursu'nu tamamlayan 25 kişi sertifi

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından SODES kapsamında düzenlenen İş Makinesi Tamirciliği Yetiştirme Kursu'nu tamamlayan 25 kişi sertifikalarını törenle aldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, bu projelerin hayata geçirilmesinde en büyük amacın ara eleman ihtiyacını karşılamak ve gençleri meslek sahibi etmek olduğunu söyledi.

Törende konuşan Vali Musa Çolak, "Siirt gelişiyor, büyüyor, her alanda önemli projeler gerçekleştiriyoruz." dedi. Şehre hayat veren Botan Çayı üzerinde yapımına başlanan barajların, tarıma dayalı sanayinin gelişmeye başlaması ve devam eden duble yol çalışmalarının beraberinde yeni ihtiyaçlar da doğurduğunu anlatan Çolak, "Bu ihtiyaçlardan bir tanesi de iş makinesi tamirciliğidir. Bu konuda yetişmiş insan gücünün az oluşu hizmetlerin aksamasına hatta ara verilmesine neden olmaktadır. Bu nedenle ilimizdeki işsiz gençlerin bilgi ve becerilerini artırarak istihdamının sağlanmasını amaçlayan İş Makinesi Tamirciliği Yetiştirme Kursunu çok önemsiyorum. Buradan yetişecek kalifiye elemanlar, piyasanın ihtiyacına cevap verecek ve dışa bağımlılığımızı bir nebze ortadan kaldıracaktır. Bu mesleki eğitim kurslarımızda gençlerimizin aldıkları eğitim onlara verilmiş altın bilezikten çok daha değerlidir.Dolayısıyla İstihdam sorununun çözümüne de katkı sağlayan bu mesleki eğitimlere devam edeceğiz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Çünkü bu mesleki eğitimler sayesinde sanayicilerimizin yetişmiş eleman ihtiyacı karşılanıyor. Dahası buraya vasıfsız olarak gelen gençlerimiz, iş piyasasına girmeye hazır kalifiye elaman olarak yetiştiriliyor. Öğrendikleri meslek sayesinde gençlerimiz, geleceğe özgüvenle bakıyorlar.SODES, Siirt ve bölgemiz için büyük bir fırsattır. İnanıyorum ki SODES projeleri ile Siirt'in hayallerini bir bir gerçekleştireceğiz. Eğitimden, sağlığa, tarımdan, spora, kültürden, turizme kadar birçok alanda önemli projeleri hayata geçireceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız. Bunun için çok daha büyük projeler üretip, yaşam standartlarımızı ve refah düzeyimizi artıracağız." şeklinde konuştu.

4 Usta eşliğinde 10 ay kurs görerek sertifika alan kursiyerlerin belgelerini Vali Musa Çolak, Vali Yardımcıları Yunus Sezer, Burhan Orhan, Önder Çam, Emniyet müdürü Recep Güven ve diğer kurum müdürleri tarafından verildi.