Kalite Denetçilerine Sertifika Verildi

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde kaliteli sağlık hizmeti vermek için başlatılan eğitim çalışmaları kapsamında kalite denetçilerine sertifika verildi.

Kalite Denetçilerine Sertifika Verildi
Dicle Üniversitesi Hastanelerinde kaliteli sağlık hizmeti vermek için başlatılan eğitim çalışmaları devam ediyor. Kalite Yönetim Sistemi Çalışmaları çerçevesinde; KYS Dokümantasyon Yapısı hakkındaki "Kalite Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı. Başhekimlik konferans salonunda yapılan toplantıya TS-EN- ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Kuruluş İçi Kalite Denetçileri ile Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Gören, Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. İbrahim Uygun ve
Kalite Strateji Geliştirme Koordinatörü (KSGK) danışmanı Yrd. Doç. İsmail Yıldız katıldı. Toplantıda konuşan KSGK danışmanı Murat Biçimli yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bir yıl içerisinde iki tur halinde 8 bin hastayla anket yaptıklarını belirten Biçimli, KYS Dokümantasyon Yapısı'nda 171 adet görev tanımı ve birim unvan listelerinin çıkarıldığını, hastanede 46 idari, 47 temel birim olmak üzere toplam 93 birim yazışma kodlarının hazırlandığını, Kalite El Kitabı (KEY), Organizasyon El Kitabı'nı
(OEK) çıkardıklarını söyledi.
Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan da konuşmasına Şair Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' şiriniyle başlayarak şöyle dedi:
"Bizde uzun ince bir yoldayız. Bu yol kalite yoludur. Bu konuda işe başladığımızın üzerinden 9 ay geçti. Çalışmalarda belli bir olgunluğa geldik. Güzel bir sonuç çıktı ortaya. İnsan hayatında bazen öyle anlar olur ki gittiğiniz yolda ayağınız geri gelir. Biz böyle istemiyoruz. Hizmet yolunda koşar adım atmanızı istiyoruz" diye konuştu.
36 yıla dayanan bir hastane olduklarına dikkat çeken Başhekim Alan, "Göreve geldiğimiz 2 yıl içerisinde çok yol kat ettik. Hastaneyi revizyondan geçirdik. Birçok yeri değiştirdik. 20 milyon liralık cihazlar aldık yaptığımız ilk istatistik ile son istatistik arasında çok fark vardır. Yeni hastaneler, yeni üniteler hizmete açtık. Çocuk Hastanesi, Yanık Ünitesi, Plastik Cerrahi Ünitesi, Kemoterapi Üniteleri ve yoğun bakım ünitelerini kurduk. Bölgede ve hastane tarihinde ilk ameliyatlar gerçekleştirdik.
İlk Biyonik Kulak ameliyatı gibi birçok ameliyatlar yaptık" dedi.
İki tur halinde 8 ayrı grup ile sohbet toplantıları yaptıklarını ifade eden Alan, "Kaliteli hizmet vermeye önem veriyoruz. Hastanelerimizde gerek fiziki görüntü ve gerekse hizmet bakımından dünle bugün arasında önemli ve belirgin bir fark vardır. Farklı olmanın yolu siz personellerimizden geçer. Bizlere destek sağlarsanız kaliteli hastaneye ulaşmış oluruz. Kaliteli hizmet çıtamızı daima yükseklerde tutmalıyız" şeklinde konuştu.
Daha sonra TS-EN- ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Kuruluş İçi Kalite Denetim Semineri'ne katılan 25 kalite denetçisine başarı belgesi verildi.