İlçesi il yapılsın diye her siyasetçiye ayrı slogan yazdı

Yaklaşık 50 yıldır il olma hayali kuran Ankara'nın Polatlı ilçesinde Mahir Yavaş isimli vatandaş her hükümet döneminde ayrı slogan üretti. Polatlı'nın

Yaklaşık 50 yıldır il olma hayali kuran Ankara'nın Polatlı ilçesinde Mahir Yavaş isimli vatandaş her hükümet döneminde ayrı slogan üretti. Polatlı'nın renkli simalarından Mahir Yavaş aynı zamanda, şehrin girişinde bulunan "Bugüne kadar Türkçe söyledik olmadı: We Want To Become A Province" İngilizce tabelaların da mimarı.

Mahir Yavaş, Polatlı'nın il yapılması için 20 yıldır her hükümet döneminde slogan üretmek zorunda kaldığını söyledi. Dönemin siyasi liderleri Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Necmettin Erbakan ve Mesut Yılmaz'a değişik sloganlar yazan Mahir Yavaş, 'Polatlı İl olmadan Politikacı giremez', 'Bir zamanlar ağzı olan konuşuyor bizi her seçimde il yapıyordu, bir vali bile atamıyor.', '40 tane ilden büyük Polatlımız il olamıyor', 'Demirel zamanında il sözü babadan, Çiller zamanında yerine getirmek anadan', Erbakan zamanında, 'Gerisi hocadan', Mesut Yılmaz'a 'Destek Yılmaz'dan' gibi sloganlar yazdıklarını anlattı.

Geçtiğimiz ay Polatlı'yı ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bile Polatlı'yı il yapacağını MHP Polatlı İlçe Başkanı'na söylediğini, 'İngilizceye gerek yok, biz Türkçe olarak da anlıyoruz' diye Polatlı'yı il yapacakları sözünü verdiğini ifade eden Yavaş, sadece şu anki hükümet zamanında il sözü almadıklarını belirtti.

Yavaş, "Biliyorsunuz Ankaralı Turgut 'İl olamadın Polatlı' diye şarkı yaptı. Biz Polatlı'nın reklamı oluyor diye ona da ses çıkarmadık. Ama maalesef bırakın il olmayı Temelli ilçemiz dahi elimizden alındı." şeklinde konuştu.

MECLİS BAŞKANI ŞAHİN'E MEKTUP YAZDI

Hakkâri'ye bağlı Yüksekova ve Cizre'nin il yapılacağına ilişkin haberler üzerine harekete geçerek, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'e bir mektup gönderdiğini anlatan Yavaş, "Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanı'na bir dilekçe yazarak Polatlı'nın il olma konusunu gündeme getirdim. İnşallah mektubuma cevap gelir. İstanbul milletvekilleri de bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne önerge vermişler. Polatlı'nın il olması için 2011 yılında da mücadelemize devam edeceğiz. Yeni yılda il olmak dileğiyle." dedi.

Mahir Yavaş, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi: "Sayın Başkanım, size 40 tane ilden daha büyük 120 bin nüfuslu Ankara'nın en büyük ilçesi Polatlı'dan yazıyorum. İl olmak için polis mi taşlamamız gerekiyor. Bizler başkanlığını yürüttüğünüz yüce Meclis'inizin siyasileri tarafından 20 yıldır kandırılıyoruz ve il olmak için devamlı avutuluyoruz. Önce eski Başbakan ve Cumhurbaşkanlarımızdan Sayın Demirel bu sözü verdi; 80 plaka sizin dedi. Ardından Başbakan Tansu Çiller sizi il yaptım dedi, seçim rüşveti olarak 80 plakayı Osmaniye'ye verdi. Sizlerin anlaması için defalarca Türkçe yazdık, ama anlatamayınca şehrin girişine İngilizce olarak 'We want to be city' dedik, derdimizi yine anlatamadık. Malum açılımın dilinde yazmak istedik, yanlış anlaşılır diye yazmadık. Zaten çevirisini de yapamadık. İl olmak için son çare eski ABD Başkanı Clınton'a yazarak, sayın Tansu Çiller'e telefon ederek bizi il yapmasını rica ettik. Biz her seçimde il oluyoruz. Sadece sizin hükümetinizden söz alamadık. 20 yıldır şehrin girişinde asılı duran sembol haline gelmiş kanguru logosu üzerinde 'We want to be a prowience' diye yazarak İngilizcemizi düzelttik, defalarca ulusal basına haber olduk, ama biz yine il olamadık. Ankara'lı Namık türkülerinde bizimle dalga geçti, olsun, reklâmımızı yapıyor diye sesimizi çıkarmadık. 27/05/2009 tarihinde İstanbul milletvekilleri A.Jale Ağırbaş, Dr. Hasan Erçelebi ve Hasan Macit, Polatlı adına bir il kurulmasına dair kanun teklifini Meclis Başkanlığı'nıza sunmuşlardı. İçinden hızlı ve normal tren hattının ve E-90 karayolunun geçtiği, hemen burnumuzun dibindeki Temelli ilçesinin elinden alındığı, üniversitesi, organize sanayisi olan ve il olmayı tüm özellikleriyle hak eden Polatlı'mızı il yapmadan gündemde olan diğer ilçeleri il yaparsanız çok büyük haksızlık yapmış olursunuz.

2011 yılında il olmak dileği ile. Saygılarımla. Polatlı adına Mahir Yavaş."