Basketbolda 2010'un son derbisi yarın yapılacak

Beko Basketbol Ligi'nde 2010 yılının son derbisi yarın Galatasaray Cafe Crown ve Fenerbahçe Ülker arasında oynanacak.

Beko Basketbol Ligi'nde 12. hafta mücadelesine bugün ve yarın oynanacak maçlarla devam edilecek. Haftanın son maçında ise 30 Aralık Perşembe günü saat 19.00'da Pınar Karşıyaka ile Olin Edirne İzmir'de karşı karşıya gelecek.

Basketbolda 2010 yılının son derbisinde Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yarın karşı karşıya gelecekler. Nefesleri kesecek olan bu önemli mücadele 20.00'de başlayacak ve Spormax ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Bu sezon gerek Beko Basketbol Ligi'nde gerekse de Turkish Airlines Euroleague'e çok iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe Ülker, ligde oynadığı 11 karşılaşmanın 10'undan galibiyetle ayrılarak liderliğini sürdürüyor. Ligdeki tek mağlubiyetini 10. hafta mücadelesinde deplasmanda uzatma periyodu sonunda Pınar Karşıyaka karşısında 101-98'lik skorla alan sarı - lacivertli ekip, şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu ortaya koyduğu performansla gösterdi.

Sarı - lacivertli ekipte, 16.6 sayılık ortalaması ile Ömer Onan geride kalan 11 hafta sonunda en skorer oyuncu olarak göze çarparken, 5.36 ribaundluk ortalaması ile Darjus Lavrinovic de pota altının en etkili oyuncusu olarak göze çarpıyor. Takımın asist lideri ise 2.8 asist ortalaması ile Emir Preldzic.

Fenerbahçe Ülker'de 3 oyuncu çift haneli sayı ortalamaları ile mücadele ediyor. 16.6 sayılık ortalaması ile Ömer Onan, 10.5 sayılık ortalaması ile Darjus Lavrinovic ve 11.5 sayılık ortalaması ise Sean May.

Sarı - lacivertli ekip geride kalan 11 hafta sonunda %52.5 iki sayı, %36.4 üç sayı ve %66.7 serbest atış yüzdeleri ile mücadele ederken, 10.8'i hücum ve 23.9'u savunma olmak üzerete maç başına 34.7 ribaund ortalaması ile mücadele etti. Fenerbahçe Ülker, maç başına 17.6 asist ortalamasına ulaşırken, 2.9 da blok yaptı.

Ezeli rakibi gibi sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Galatasaray Cafe Crown da ligin en iddialı ekiplerinden biri konumunda. Özelikle 7. haftadan itibaren form grafiğini yükselten ve üst üste aldığı galibiyetler ile zirveye doğru tırmanan sarı - kırmızılı ekip, halen ligde 2 mağlubiyet ve 9 galibiyet ile Fenerbahçe Ülker'in ardından ikinci sırada yer alıyor.

Ligdeki ilk mağlubiyetini ikinci hafta deplasmanda 77-66'lık skorla Pınar Karşıyaka karşısında alan Galatasaray Cafe Crown, ikinci mağlubiyetini ise 5. hafta mücadelesinde yine deplasmanda Efes Pilsen'e karşı 78-73'lük skorla aldı. Efes Pilsen maçından itibaren çıkışa geçen sarı - kırmızılı ekip, üst üste aldığı galibiyetlerle zirveye tırmanarak şampiyonluğun güçlü adaylarından biri olduğunu ispatladı.

Sarı - kırmızılı ekipte Ermal Kurtoğlu 10.6 sayılık ortalaması ile takımın en skorer oyuncusu konumundayken, Radoslav Rancik de 4.2'lik ribaund ortalaması ile pota altının en etkili ismi. Takımın asist lideri ise, maç başına yaptığı 4.2 asist ile Tutku Açık.

Galatasaray Cafe Crown'da Ermal Kurtoğlu ile birlikte Joshua Ian Shipp (10.2), Preston Shumpert (10) ve Luksa Andric (10.1) çift haneli sayı ortalamalarına ulaşan diğer isimler.

Sarı - kırmızılı ekip geride kalan 11 hafta sonunda rakip potalara maç başına 80.6 sayı bırakırken, 9.8'i hücum ve 20.4'ü savunma olmak üzere maç başına 30.2 ribaund ortalaması ile oynadı. Galatasaray Cafe Crown aynı zamanda maç başına 19.8 asist ortalaması ile oynarken, 1.8 de blok ortalamalarına ulaştı.

Galatasaray Cafe Crown, %54.3 iki sayılık, %35.9 üç sayılık ve %74.3 serbest atış yüzdeleri ile mücadele ediyor. İki ezeli rakip, bu sezon ilk kez yarın karşı karşıya gelecekler. Geçtiğimiz sezon ligin ilk devresinde Galatasaray Cafe Crown aldığı ceza nedeniyle ilk maçta hükmen mağlup olmuş, ligin ikinci devresinde ise Sarı Lacivertli ekip rakibini 81-77'lik skorla mağlup etmişti.

LİGDE YARIN 6 KARŞILAŞMA VAR

Bu arada Beko Basketbol Ligi'nde 12. haftanın maçlarına yarın yapılacak 6 karşılaşma ile devam edilecek. Ligde 12. hafta mücadelesi 30 Aralık'ta oynanacak Pınar Karşıyaka - Olin Edirne mücadelesiyle tamamlanacak.

Beko Basketbol Ligi'nde 12. haftanın programı şöyle:

Bugün

20.00 Efes Pilsen - Oyak Renault (Sinan Erdem Spor Salonu) Spormax

Yarın

17.00 Tofaş – Beşiktaş Cola Turka (Bursa Atatürk Spor Salonu) Spormax

17.30 Erdemir - Antalya Büyükşehir Belediye (Erdemir Spor Salonu)

18.00 Mersin Büyükşehir Belediye - Bornova Belediye (Edip Buran Spor Salonu)

18.00 Medical Park Trabzonspor - Banvit (19 Mayıs Spor Salonu)

18.00 Türk Telekom - Aliağa Petkim (Ankara Atatürk Spor Salonu)



Kaynak: Zaman