SP İzmir İl Başkanı Kılıç: Ulaşımı mahveden Kocaoğlu, havanda su dövüyor

SP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, şehirde ulaşımı rahatlatma konusunda sınıfta kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz K

SP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, şehirde ulaşımı rahatlatma konusunda sınıfta kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, sürekli havanda su dövdüğünü söyledi.

Şehrin ulaşım problemlerini değerlendiren bir basın toplantısı düzenleyen Kılıç, İzmirlilerin ucuz, konforlu ve hızlı ulaşımı yaşayamadığını savundu. Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği sözleri bugüne kadar tutmadığını iddia eden, raylı sistemlerin açılmasının kaç defa ertelendiğinin artık hatırlanamadığını belirten Kılıç, "Yılan hikâyesine dönen metro projelerindeki gecikmelerde aylar ayları, yıllar yılları kovalıyor. Aziz bey, 5,5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular arasını 2008'den beri bitireceğini söyler ama hâlâ bitirmemiştir. 10 yıllık bir proje olan Aliağa-Menderes banliyö hattını geçen yıl mayıs ayında açacağını söylemiştir ama tamamını hâlâ açamamıştır. Yarım yamalak devreye giren sistemde ise sorunlar bitip tükenmiyor. Bazı günler elektrik verilmemesi nedeniyle seferler yapılamıyor. Sinyalizasyon sorunu nedeniyle bazı trenler yolda kalıyor. İstasyonlarda ciddi yığılmalar yaşanıyor, binlerce kişi işine geç gidiyor. İnşaat Mühendisleri Odası'nın raporunda, yaya geçitleri olmadığı ve yayalar raylardan geçmek zorunda kaldığı için ölüm riski bulunduğuna dikkat çekiliyor. Geçitlerin zamanında yapılmayışı can kaybına yol açabilir ve bunun sorumlusu da Büyükşehir Belediyesi olacaktır." dedi.

'BAŞVURUYU ZAMANINDA YAPMAKTAN BİLE ACİZ'

Üçyol-Üçkuyular metro inşaatında İzmirlilerin sabrının tükendiğini dile getiren SP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, "Büyükşehir Belediyesi'nin 2010-2017 stratejik planında, metronun Balçova-Narlıdere, Buca-Tınaztepe ve Halkapınar-Otogar hatlarının yapımı yer alırken Başkan Kocaoğlu, sonradan yaptığı revizyonla bunları plandan çıkarmıştır. 5,5 kilometrelik metroda yaşattığı skandaldan sonra üç yeni metro hattının Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılması için başvuruda bulanacaklarını söylemesi, metroları yapamayacağının açık bir itirafı oldu fakat acayiplikler zinciri yaşatan belediye, yine büyük bir beceriksizlik sergileyerek, bitiremediği metro projelerinin Ulaştırma Bakanlığı'na devriyle ilgili yasadan yararlanmak için geç harekete geçince 2011 fırsatını kaçırdı. Bırakın metroyu zamanında bitirmeyi, başvuruyu bile zamanında yapamayan bir belediyeyle karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

Belediyenin ulaşım fiyatlarına zamda uyguladığı bolluğu biraz da otobüs sefer sayılarında uygulaması gerektiğini belirten Şerafettin Kılıç, otobüslerin çok yetersiz olduğunu ve izdiham yaşandığını kaydetti. Şehrin birçok yerindeki her tarafı açık otobüs duraklarında insanların soğuk ve yağışta mağdur olduğuna da işaret eden Kılıç, otobüs beklemenin çileye dönüştüğünü vurguladı. Trafik ve ulaşımın İzmir'de zulme dönüştüğüne dikkat çeken SP'li Kılıç, şunları kaydetti: "Adeta konserve gibi sıkışıklıklarda seyahat etmenin ıstırabını, 20 dakikalık mesafelerin saatlerce sürdüğünü, trafiğe kapatılmış yolları, sabah ve akşamları felce dönen trafiği, en ufak yağışta tıkanan yolları, yolculuk yapan insanları yerinden zıplatan bozuk asfaltları ve demir mazgalları, otopark yeri bulmak için çekilen işkenceleri bütün İzmirliler her gün yaşıyor."