BBP Osmaniye İl Başkanı Gümüş: Mehmet Akif Ersoy milletimiz için modeldir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş İstiklal Marşı'nın Yazarı Mehmet Akif Ersoy'un Türk milleti için model bir şahsiyet olduğu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş İstiklal Marşı'nın Yazarı Mehmet Akif Ersoy'un Türk milleti için model bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Şairin ebedi aleme intikalinin 74. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Gümüş, Ersoy'un hayatı boyunca dik durup, doğru söyleyip, düz yürümüş müstesna bir tarihi şahsiyet olduğuna dikkat çekti. Gümüş açıklamasında şunları söyledi: "Mehmet Akif'in dünyasını anlamak için illa onun gibi ateşten günler yaşamaya gerek yoktur. O'nun yaşadıklarından alınacak birçok dersle birlikte yazılarından ve şiirlerinden çıkarılacak birçok mesaj da vardır. O, yazılarında, şiirlerinde ve konuşmalarında bizim medeniyetimizin asil ruhunu en doğal ve sade şekilde layık-ı vech ile ortaya koymuştur. Bizi biz yapan büyük değerlerin, bizi büyük bir millet olarak dünyaya hakim kılan birlik davasının ve ilay-ı kelimetullah uğruna nizam-ı âlem idealinin büyük sırlarını en güzel şekliyle Mehmet Akif'te görüyoruz, duyuyoruz, hissediyoruz. Milletimizin huzuru ve istikbalimizin aydınlığı için malum nifak yuvalarını, fitne odaklarını yok etmeye, susturmaya mecburuz. Mayamız sağlamdır fakat bu şeytan huyluların oyunlarına karşı uyanık olup, kararlılıkla ve birlikte mücadele etmek gerekmektedir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u tekraren rahmetle ve minnetle yad ederken, aziz milletimizi ay yıldızlı al bayrağımız altında sonsuza kadar birlik ve beraberlik içinde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşatmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.