Senirkentliler aşure yemeklerinde buluştu

Isparta'nın Senirkent ilçesinde her yıl Muharrem ayında tekrarlanan aşure yemeği bu yıl da Senirkent Beşir Dede Tekkesi ile Gençali köyünde verildi. <

Isparta'nın Senirkent ilçesinde her yıl Muharrem ayında tekrarlanan aşure yemeği bu yıl da Senirkent Beşir Dede Tekkesi ile Gençali köyünde verildi.

Mahalleli ve köylülerin katkılarıyla gerçekleştirilen yemekte çorba, banak (etli tirit), tavuklu nohut, keşkek aşı ve aşure çorbası ikram edildi. Beşir Dede yemeğinde 250 kg.'lık bir dana, 7 adet küçükbaş hayvan ve 17 tavuk kullanıldı.

Gençali köyü muhtarı Musa Uysal, "Biz dana ve küçükbaş havyan kesimi yerine 65 adet tavuk keserek tavuklu pilav ve aşure veriyoruz." dedi.

Senirkent'te verilen yemeğe Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve halk, Gençali'de verilen yemeğe de Kaymakam Selçuk Haskırış, Garnizon Komutanı Hüseyin Şentürk, Senirkent, Büyükkabaca, Uluğbey ve Yassıören belediye başkanları, Akkeçili köyü muhtarı ile bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada Kerbela şehitleri de unutulmadı ve Senirkent'in caddelerine pankartlar asıldı.