Kılıçdaroğlu'nun A Takımı belirlendi

CHP Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilmesinden sonra CHP'de başlayan 'değişim' operasyonunda en önemli ...

CHP Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilmesinden sonra CHP'de başlayan 'değişim' operasyonunda en önemli adım genel sekreterlikte atıldı. CHP tarihinde ikinci kez bir kadın genel sekreterlik görevine getirildi. CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil (44) CHP'nin yeni genel sekreteri oldu. Gülsüm Bilgehan ve Sena Kaleli ile birlikte CHP MYK'daki kadın sayısı 3'e çıktı. CHP'de daha önce Oya Araslı 2000'de kısa bir dönem Genel Sekreterlik görevini üstlenmişti. CHP PM ilk toplantısını Kılıçdaroğlu başkanlığında yaptı. Kılıçdaroğlu, yeni yönetimin şekillendiği toplantıda seçim stratejisini "Mutlu birey, mutlu aile, mutlu toplum" olarak açıkladı. Kılıçdaroğlu, tartışmalı açıklamalar yapan İlahiyatçı Muhammed Çakmak ve diğer üyeleri, "Farklı düşüncelerimizi kendi içimizde konuşup tartışacağız, gazete ve televizyonlar önünde değil" diye uyardı. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, toplantıyı açış konuşmasında şunları söyledi:
DEĞİŞİM İKTİDAR İÇİN: Hedefimiz iktidara gelmek, ülkeyi yönetmek. Yoksa bu değişime gerek yoktu. Değişimi iktidar için yaptık, herkes çok çalışacak. İktidar değil de muhalefette kalmayı kabul etseydik kadroları değiştirmez, eski yapıyla devam ederdik.
MUTLULUK İLKEMİZ: Seçim stratejimiz, iktidar isteğimiz, daha mutlu insanların yaşadığı bir ülke yaratmak. Mutlu birey, mutlu aile, mutlu toplum... Sihirli sözcüğümüz 'mutluluk'. Siyasette bunun için varız, bunları da gerçekleştireceğiz.
TARTIŞMA YERİMİZ PM: Burada değişik görüşlü insanlar var. Bunları biliyoruz. Ama farklılıklarımızı burada, kendi içimizde tartışacağız. Biz bir aileyiz ve aile içi sorunların tartışılacağı yer de burası. Parti Meclisi bir 'tartışma platformu'.
AİLE SİGORTASI
PM'de "Aile sigortası" tartışmaya açıldı. Bütün üyeler fikirlerini açıkladı. Fikirlerin derlenmesinin ardından siyasi bir rapor hazırlanarak, kamuoyuna açıklanmasına karar verildi. Kılıçdaroğlu, "Bazı çevrelerin merakla beklediği 'acaba bu projelerin finans kaynağı var mıdır, yok mudur?' diye tartıştıkları konulara da açıklık getireceğiz. Göreceksiniz bizim her söylediğimiz sözün mutlaka belli bir ağırlığı vardır. Mutlaka bütün ayrıntılarıyla düşünülmüştür ve kamuoyuna öyle taahhütte bulunulmuştur" dedi. Aile sigortası projesinin en büyük dayanağının, tıpkı aile hekimi gibi aile sosyal hizmet uzmanlığının oluşturulması olduğu öğrenildi. Buna göre her mahallede bulunacak sosyal hizmet uzmanları, her ev ile ilgili bilgileri toplayacak ve bunlar bir merkezde toplanacak. Bu liste üzerinden çalışmalar yürütülecek.
TANRIKULU MYK'DA
Kılıçdaroğlu, PM toplantısında 3 genel başkan yardımcılığı konusunda yetki aldı. Bilişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı getirildi. İnsan hakları alanı ise eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu'na teslim edildi. Kılıçdaroğlu, 16 genel başkan yardımcısı ve bir genel sekreter ile birlikte MYK üye sayısı 18'e çıktı.