Öğrenciler İstiklal Marşını En Güzel Okumak İçin Yarıştılar

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il genelinde ortaklaşa organize ettiği Liseler arası "İstiklal Marşını en güzel okuma yarışması" finali yapıldı.

Öğrenciler İstiklal Marşını En Güzel Okumak İçin Yarıştılar
Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan final yarışmasında elemeleri geçen öğrenciler dereceye girmek için yoğun çaba harcadılar. Davetlilerin duygu dolu dakikalar yaşadığı gecede Aşkale Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisi Sadık Eler birinciliği elde ederken, Tekman Lisesi öğrencisi Kübra Nur Bingöl ikinci, Yakutiye Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden Elif Kadiroğulları da üçüncülüğü kazandı. İlk üç dereceye öğrencilere diz üstü bilgisayar hediye edildi.
Yarışmada ayrıca jüri tarafından mansiyon derecesi kazanan Aziziye İMKB Lisesi öğrencisi Nur Efşan Baklaya, Çat Çok Proğramlı Lise öğrencisi Neslihan Beken, İspir Lisesi öğrencisi Nurdan Uçan, Karayazı Lisesi öğrencisi Nermin Pak, Narman Lisesi öğrencisi Selçuk Ağırman, Oltu Lisesi öğrencisi Mücahit Demir, Pasinler Lisesi öğrencisi Nur Altuğ ve Tortum Lisesi öğrencisi Sevil Özcan'a çeşitli hediyeler verildi.
Büyükşehir Belediye Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümü nedeniyle böyle bir aktivite gerçekleştirdiklerini belirterek, öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Yarışmayı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.