Silopi'de İnternet Kafeler Denetim Altında Girdi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde faaliyet gösteren internet kafeler, İlçe Kaymakamlığı tarafından kurulan komisyon ile sıkı denetimden geçiriliyor.

Silopi İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız amaçlarının ilçede sağlıklı ve temiz bir internet ortamı yaratmak olduğunu söyledi. Kaymakam yıldız denetimlerde evrakları eksik olan yada denetim şartlarına uymayan kafelerin kesinlikle kapatılacağını söyledi. Silopi Kaymakamlığı tarafından oluşturulan komisyon yaptığı denetimlerde internet kafe işletmecilerini yasal olarak uyması gereken kurallar hakkında uyarırken, belediye açılış, vergi levhası ve çalışma ruhsatları ile kaymakamlıktan alınması zorunlu olunan izin
belgeleri kontrol ediliyor. Denetimlerde komisyon üyeleri sağlık yönünden denetimler yaparak sigara yasağına uyulup uyulmadığını ve kafelerde sigara içilmez levhalarını kontrol ederken, görevlendirilen bilgisayar öğretmeni eşliğinde ise kafelerdeki bilgisayarlarda çocukların pornografik, şiddet içeren ve psikolojik olarak olumsuz etkileyebilecek internet sitelerine ve oyunlara girilmesini engelleyen filtreleme sistemlerinin faal olup olmadığı araştırılıyor.
Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, internet kafelerin amaçları doğrultusunda, düzgün ve güvenilir olarak hizmet vermelerini arzu ettiklerini söyledi. Denetimlerde kafe işletmecilerine 12 yaşın altındaki çocukların ailesi veya vasileri olmadan internet kafelere alınmamaları konusunun vurgulandığını anlatan Kaymakam Yıldız, kafe girişlerine kamera zorunluluğu getirildiğini işletmecilere açıkladıklarını dile getirdi. Silopi ilçesinde bulunan 52 internet kafenin denetimden geçirildiğini ifade eden Yıldız,
özellikle eksik evrakların tamamlanması için bütün kafe sahiplerine 15 günlük verildiğini söyledi. Kaymakam Yıldız, denetimlerde belirtilen hususlara uymayan işletmelere kapatma cezası vereceklerini sözlerine ekledi.