Sevgi Evleri Projesi Hayata Geçiyor

Kimsesiz çocuklar ve gençler için düşünülen "Sevgi Evleri Projesi" hayata geçiyor.

Sevgi Evleri Projesi Hayata Geçiyor
İlkadım Belediyesi, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü ile önceki yıllarda imzalanan protokol gereğince Tülay Başaran Lisesi'nin karşısında bulunan ve otopark olarak kullanılan yerin takas usulü ile devrine karşılık 19 Mayıs ilçesinde "Sevgi Köyü" oluşturuluyor.
Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Eni, Burhan Taş ve İl Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün, 19 Mayıs ilçesinde yapımına başlanan Sevgi Evleri'nin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
Sevgi Evleri inşaatı ile ilgili bilgi veren Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şenol Eni, "Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve otopark olarak kullanılan yerin takas usulü ile devrine karşılık 19 Mayıs ilçesinde 4 bin 360 metrekare alanda maliyeti 2 milyon 165 bin 33 TL olan 10 adet 336 metrekarelik Sevgi Evi ve 1 adet bin metrekarelik idari ve sosyal amaçlı bina inşa ediyoruz" dedi.
Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından AB normlarında hazırlanan yeni Sosyal Hizmet Yasa
Taslağı'na göre hazırlanan Sevgi Evleri'nde çocuklara sadece barınacak bir yer değil, aynı zamanda 'ev ortamının' yaşatılmasının amaçlandığını söyleyen Şenol Eni, "Sevgi Evleri'nde tamamen bir aile ortamı sağlanarak çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında koğuş sistemine son verilmesi hedefleniyor. Sevgi Evleri oluştuğunda çocuklar, alışverişlerini kendileri yapabilecek. Sosyal, sportif ve kültürel çalışmalar gerçekleştirebilecek. Hobi bahçeleri kurup çiçek ve hayvan besleyebilecekler" diye konuştu.