Mhp Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı İbrahim Yaşar Dedelek:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı İbrahim Yaşar Dedelek, eskiden siyasilere nasıl ders verdiysem şimdi de aynı dersi vereceğini söyledi.

Mhp Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı İbrahim Yaşar Dedelek:
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Dedelek "Ülkeyi sıfır terör ile teslim alan AK Parti hükümeti terörü yanlış politikalar sonucu tekrar tırmandırdı" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sının üçüncü maddesi, çok dillilik talebine gereken cevabı vermektedir diyen Dedelek şöyle konuştu: "Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Sarı, Kırmızı ve Yeşil paçavra renklerden bayrak olmaz. Millî marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır. Bu hükme rağmen çok dillilik ifade ediliyor ise, bu bir anayasal suçtur. Yapılan açıklamalar tam anlamıyla bir Anayasa ihlali ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sını hiçe saymaktır. BDP'lilere iki dilli hayat sözü veren AKP iktidarıdır. Bu suçun işlenmesine göz yuman AKP iktidarı, Türk milletinin, vatanının ve dilinin birliğinden yana olmadığını bir kez daha ortaya koymaktadır."
Bu ülkede üniter yapıyı, tek dil ve tek millet anlayışını değiştirmeye yönelik hiçbir proje milletten ve MHP'den onay alamayacağını belirten Dedelek şunları söyledi, "Tek dil, tek millet, tek vatan, tek bayrak" anlayışı ile Türk milleti ve vatanını ilelebet yaşatacak ilkemizdir Türkçe bizim ses bayrağımızdır. Bunun aksini istemenin, destek vermenin ya da dilsiz şeytan olup susmanın tek bir anlamı vardır: O da ihanettir. Misak-ı Millî sınırları içinde kimseyi farklı görmeyen bir millet anlayışına ihanet eden bu zihniyete dur demenin zamanı gelmiştir."