Fenerbahçe'den Taurasi açıklaması

Fenerbahçe kulübü, Diana Taurasi'nin doping testinin pozitif çıktığını doğruladı ancak bu konuda gizlilik ilkesinin ihlal edildiğini ve bundan rahatsızlık duyduğunu açıkladı.

Fenerbahçe kulübü, Diana Taurasi'nin doping testinin pozitif çıktığını doğruladı ancak bu konuda gizlilik ilkesinin ihlal edildiğini ve bundan rahatsızlık duyduğunu açıkladı. Fenerbahçe kadın basketbol takımının ABD'li yıldızı Taurasi'nin doping testi sonucunun pozitif çıktığı, kulüp tarafından da doğrulandı.

Olayın basına yansımasından oyuncunun ve kulübün rahatsızlık duyduğu belirtilen açıklamada, "Taurasi'nin pozitif çıkan ilk test sonucu sporcunun gizlilik ilkesi hakkı ve bu hakkını kullanmak istemesi üzerine duyurulmamış ancak bu ilke ihlal edilerek doping iddiası basında yer almıştır" denildi.

Açıklamada, "Taurasi gizlilik ilkesinin ihlal edilmesinden ve henüz sonuçlar belli olmadan kendisinin doping kullanmış olduğu ile ilgili iddiaların basında yer almasından son derece rahatsızdır. Kulübümüz de gizlilik ilkesinin ihlal edilmiş olmasından dolayı rahatsızlık duymakta ve nihai test sonuçlarını beklemektedir" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe'nin 13 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Üniversitesi ile oynadığı lig maçından sonra Taurasi ve Anna Vajda'dan doping testine girdiği, Vajda'nın test sonucunun negatif, Taurasi'nin sonucunun ise pozitif çıktığı belirtildi.

Kulübün açıklamasında daha sonra şu ifadelere yer verildi:

"Bunun üzerine Diana Taurasi "b" numunesinin de açılması talebinde bulunmuştur. 2 veya 4 Ocak 2011 tarihinde söz konusu numune de hukukçular eşliğinde açılacaktır.

"Taurasi'nin avukatı da yaptığı açıklamada "b" numunesinin de açılmasının ardından Diana'nın herhangi bir doping maddesi almadığının ortaya çıkacağını söylemiş sporculuk hayatı boyunca da bu tür maddelerden her zaman uzak durduğunu hatırlatmıştır."

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada ise doping testi sonucu pozitif çıkan Taurasi hakkında, kesin karar verilene kadar idari tedbirli olarak müsabakalara katılmamasının kararlaştırıldığı belirtilerek, "B numunesinin açılması dahil süreç tamamlandığında yönergeler doğrultusunda kesin karar verilecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.