Dünyanın En Büyük Seramik Panosu Ortaköy'de Açıldı

Dünyanın en büyük seramik panosu "İstanbul" Başkan Kadir Topbaş ve İşadamı İbrahim Bodur'un katıldığı törenle açıldı

Dünyanın en büyük seramik panosu "İstanbul" Başkan Kadir Topbaş ve İşadamı İbrahim Bodur'un katıldığı törenle açıldı. Ortaköy Çırağan Caddesi'ne yerleştirilen 85 metre uzunluğundaki ve 5 metre yüksekliğindeki panoda İstanbul'un simgesi olan Topkapı Sarayı, Sultanahmet Cami, Alman Çeşmesi ve Ortaköy Cami gibi eserler resmedildi.
İstanbul'un tarihi eserlerinin resmedildiği dünyanın en büyük seramik panosu Ortaköy'de açıldı. Dünyanın en büyük seramik panosu olma özelliğine sahip olan "İstanbul" panosu, Kale grubu kurucusu Dr. İbrahim Bodur ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı bir törenle açıldı. Ortaköy'deki Feriye Lokantası'nda gerçekleşen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra, işadamları Rahmi Koç ve Zeynel Abidin Erdem de katıldı.
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un dünyanın en güzel kenti ve adeta çeyiz sandığı olduğunu belirterek, "Güzellikleriyle dünyayı büyüleyen bu şehir giderek kendini daha fazla hissettiriyor. Asya ile Avrupa'nın birleştiği bu şehrin böyle güzel sanat eserleriyle daha da güzelleştirilmesi takdire şayandır. Çünkü dünyada artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. Şehirlerin ön planda çıktığı günümüzde İstanbul, Kültür Başkentliği ile başlayan tanıtım sürecini, 2012
Avrupa Spor Başkentliği ile devam ettirecek" dedi.
Ortaköy Çırağan Caddesi'nde Kabataş Kültür Merkezi karşısında yer alan duvarı, dünyada ilk kez Kaleseramik tarafından, 1000x3000x3mm ebatlarında üretilen Kalesinterflex malzemesi üzerine uygulanan "İstanbul" panosu ile renklendi. Yaklaşık beş ayda tamamlanan pano, seramik sanatçısı Mustafa Tunçalp tarafından tasarlandı. "İstanbul" panosu 85 metre uzunluğu, 5 metre yüksekliği ve 425 metrekarelik alanı ile dünyanın en büyük seramik panosu olma özelliğini taşıyor.
İstanbul'un simgeleri olan yapıların resmedildiği panoda, tarihi yapı, çeşme ve cami gibi kültürel zenginlikler belli bir kompozisyon içinde yorumlanıyor. Panoda, Kızkulesi, Dikilitaş, Ayasofya, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Camii, Süleymaniye Camii, Zeyrek Camii, Ortaköy Camii, Alman Çeşmesi, Sultanahmet Çeşmesi, Beyazıt Kulesi, Taksim Atatürk Anıtı gibi İstanbul'un simgeleri haline gelen eserlerin eskizleri bulunuyor. Ayrıca, porselen seramik üzerine seramik boyaları ile çalışılıp
fırınlanan panoda, İstanbul'un dokusu olan dalgalar ve kuşlar da yer alıyor.