Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'dan 'Halkla İletişim' Dersi

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Halkla İlişkiler Topluluğu'nun olağan toplantısına konuk oldu

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'dan 'Halkla İletişim' Dersi
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Halkla İlişkiler Topluluğu'nun olağan toplantısına konuk oldu. Üniversite öğrencilerine "Halkla İletişim" konusunda eğitim veren Başkan Gökhan, iletişime dair tüyoları katılımcılara aktardı.
Halkla İlişkiler Topluluğu'nun Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirdiği toplantı, Topluluğun Dönem Başkanı Murat Örnek ve önceki Dönem Başkanı Çağatay Değirmenci'nin konuşmaları ile başladı. Başkan Murat Örnek, açılışta yaptığı konuşma topluluğu tanıtarak faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 2007-2008 döneminde 90, 2008-2009 döneminde 110 ve 2009-2010 döneminde yaklaşık 120 etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Örnek, yaptıkları çalışmalar neticesinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu tarafından "Performans" ödülü aldıklarının da altını çizerek bu çalışmalarda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın anlamlı katkılar sunduğunu vurgulayıp kendisine teşekkür etti.
Halkla İlişkiler Topluluğu önceki Dönem Başkanı Çağatay Değirmenci ise yaptığı konuşmada Çanakkale Belediyesi ile birlikte düzenledikleri etkinliklere değindi. Eski Başkan Değirmenci, belediye ile işbirliğinde birçok etkinlik düzenlendiğine dikkat çekerek bunlar içinde öğretmenler günü kutlamaları, tarihi yerlere geziler, eğitim organizasyonları, milli bayramlarda ortak programlar ve Çanakkale tanıtımları olduğunu söyledi.
ÜLGÜR GÖKHAN'DAN ÜNİVERSİTELİLERE İLETİŞİM DERSİ
Konuşmaların ardından "Halkla İletişim" konulu derse geçildi. Yaklaşık 1 saat süren derste Başkan Gökhan, iletişime ve halkla etkileşime ilişkin bilgilerini aktardı. Başkan Gökhan, halkla etkileşimde kurulan diyaloğun önemine dikkat çekti. Katılımı teşvik etmenin ve ortak kararlar almanın önemli olduğunu söyleyen Gökhan, şeffaf olmanın, diyalog kurulabilir olmanın değeri üzerinde durdu. Belediye Başkanı, verdiği derste şunları söyledi: "Halkla iletişimde insanları ötekileştirmeyin. İnsanların işlerini ertelememeye, yaparız ederiz gibi sözler kullanmamaya ve özenle ilgilenmeye önem verin. Olumsuz bir iletişimle, tepkisel bir durumla karşılaştığınızda empati kurun. Size tepkisel davranan bir kişi için hemen yargıda bulunmayın. Tepkisinin dinmesini bekleyin. Neden tepkisel olduğunu anlamaya çalışın."
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuşmasında insanların özünde pozitif olduğuna da dikkat çekti. Pozitif davranışlarda bulunmayı öğütleyen Başkan Gökhan, bunun karşılığında pozitif cevap alınacağını belirtti. Öğrencilere, iletişim kurarken doğal olmalarını öneren Başkan Gökhan,"İletişimde üstten bakan bir tavır takınmayın. Karşınızdakinin seviyesine uygun olun. Uyumlu olun. Aksi takdirde üstten bakmak, karşı taraf için tedirgin edici ve iletişimi kapatıcı olabilir" dedi.
"HALKLA İLETİŞİMİ ÖNEMSEMELİYİZ"
Topluluk Akademik Danışmanı ve Öğretim Elemanı Gökhan Bayram ise düzenlenen toplantının sonunda yaptığı konuşmada, üniversite öğrencileriyle bilgi ve deneyimlerini paylaşmasından ötürü Belediye Başkanına teşekkür etti. Halkla iletişimin, hemen hemen her meslek için önemli olduğunu vurgulayan Gökhan Bayram, önümüzdeki süreçte Çanakkalelilere yönelik "Diksiyon", "İkna Teknikleri" ve "Halkla İlişkiler" konularında Türkiye'nin en uzman eğitmenler ve pratik yaşamdan uzmanların verecekleri eğitimler organize edeceklerini belirtti. Gökhan Bayram, Çanakkale Merkez, İntepe, Eceabat ve Ezine ilçelerine bağlı köylerin gençlerini bir araya getireceklerini ve onlara çeşitli konularda uzmanların katılacağı bir eğitimi ücretsiz gerçekleştireceklerini de duyurdu.