Adıyaman Yeşil Bir Görünüme Kavuşuyor

Adıyaman Valiliği ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü organizesinde başlatılan 'Yol kenarları ağaçlandırmaları' kapsamında Adıyaman Gölbaşı Karayolunun 5 kilometrelik bölümüne 25 bin adet Top Akasya fidanı dikildi

Adıyaman Valiliği ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü organizesinde başlatılan 'Yol kenarları ağaçlandırmaları' kapsamında Adıyaman Gölbaşı Karayolunun 5 kilometrelik bölümüne 25 bin adet Top Akasya fidanı dikildi.
Adıyaman Gölbaşı Karayolu Yarmakaya köyü mevkiindeki ağaçlandırma çalışmalarına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, Defterdar Şefik Tongal, DSİ Müdürü Emin Ertürk, İŞ-Kur İl Müdürü Ramazan Tatar ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü personelleri katıldı.
2008 yılında Sincik ilçesinde 19 kilometre, 2009 yılında Çelikhan ilçesinde 13 kilometre, Tut ilçesinde 14 kilometre yol kenarının ağaçlandırıldığını belirten Vali Ramazan Sodan, bu çalışmalar sonucunda ilimizde yol kenarlarına toplam 85 bin Akasya Fidanı dikildiğini belirtti.
Yol kenarı ağaçlandırma çalışmalarında Türkiye'de 3. olunduğunu dile getiren Vali Sodan, "2010 yılında ağaçlandırma çalışmalarına devam edilerek, 24 kilometre yol kenarlarına fidan dikildi. Bugün Adıyaman Gölbaşı Karayolunun 5 kilometrelik bir bölümünde ağaçlandırma çalışması yaparak, Adıyaman'da toplam 25 bin Top Akasya fidanını toprakla buluşuyor. 2010 yılında yaklaşık 17 bin adet boylu fidanın yol kenarlarına dikilmiş olacak" dedi.
Vali Sodan, "Başbakanımızın talimatları ile 2008 yılında yapılan ağaçlandırma seferberliği ilanı ile ilimizde sürdürülen ağaçlandırmaların yanı sıra Cumhurbaşkanımızın da illeri ziyaretlerinde yol kenarlarındaki ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem veriyor. İlimizde yapılan bu ağaçlandırma çalışmaları ile kamuoyunda çevreye ve doğaya her geçen gün duyarlılığı artarken, vatandaşlarımızın böylesi çalışmalara sahip çıkması gerekir. 2010 yılında Adıyaman'da 10 milyon fidanı toprakla buluşturmayı
hedefliyoruz" diye konuştu.