Adıyaman yeşil bir görünüme kavuşuyor

Çevre ve Orman Bakanlığı, Adıyaman Valiliği ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü organizesinde yol kenarlarını ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı. Çalışmal

Çevre ve Orman Bakanlığı, Adıyaman Valiliği ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü organizesinde yol kenarlarını ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar kapsamında Adıyaman-Gölbaşı kara yolunun 5 km'lik bir bölümüne 25 bin adet top akasya fidanı dikildi.

Vali Ramazan Sodan, 2008 yılında Sincik ilçesinde 19 km, 2009 yılında Çelikhan ilçesinde 13 km, Tut ilçesinde ise 14 km yol kenarının ağaçlandırıldığını belirtti. Sodan, bu çalışmalar sonucunda ilde yol kenarlarına toplam 85 bin akasya fidanının dikildiğini söyledi. 2010 yılında ağaçlandırma çalışmalarına devam edilerek, 24 km yol kenarlarına fidan dikildiğini belirten Sodan, bugün de Adıyaman Gölbaşı kara yolunun 5 km'lik bir bölümünde ağaçlandırma çalışması yaparak, Adıyaman'da toplam 25 bin top akasya fidanını toprakla buluşturacaklarını kaydetti. Sodan ayrıca 2010 yılında yaklaşık 17 bin adet boylu fidanın yol kenarlarına dikilmiş olacağını ifade etti. Sodan, 2010 yılında Adıyaman'da 10 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Adıyaman Gölbaşı Karayolu Yarmakaya Köyü mevkiindeki ağaçlandırma çalışmalarına Vali Sodan, Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, Defterdar Şefik Tongal, DSİ Müdürü M. Emin Ertürk, İşkur İl Müdürü Ramazan Tatar ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü personelleri katıldı.