Turgut Reis Mahalle Muhtarına Başkan Büyükaslan'dan Cevap

Turgut Reis Mahallesi'nin Fevzi Çakmak Caddesi'nde sürdürülen yeraltı çalışmaların durdurulmasıyla ilgili mahalle muhtarı Abdulkadir Geylani Taş'ın açıklamalarına Belediye Başkanı Necip Büyükaslan cevap verdi

Turgut Reis Mahallesi'nin Fevzi Çakmak Caddesi'nde sürdürülen yeraltı çalışmaların durdurulmasıyla ilgili mahalle muhtarı Abdulkadir Geylani Taş'ın açıklamalarına Belediye Başkanı Necip Büyükaslan cevap verdi.
Turgut Reis Mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş'ın basına verdiği demecinde; "Göksu EDAŞ ekiplerine sorduğumda, belediye ekiplerinin bu bölgede çalışmaya izin vermediğini ifade ettiler" şeklindeki sözlerine, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, "Protokole uyulmadığı için çalışmaları geçici olarak durdurduk" diye cevap verdi.
Turgut Reis Mahallesi'nin birçok cadde ve sokaklarını kaldırımlarıyla birlikte kilitli parke taşlarıyla süslediklerini ve çalışmaların halen devam ettiğini kaydeden Başkan Büyükaslan, "Bizimle birlikte bölgede faaliyetlerini sürdüren Göksu EDAŞ'ın yer altı elektrik şebeke döşemesinin ihalesini alan Dane Elektrik isimli yüklenici firmanın çalışma esnasında taahhüt ettiği çalışma düzenine uymadığı, vatandaşı kazı ve çalışmaları esnasında olumsuz yönde etkilediği ve daha öncede aynı şikayetler devam ettiği
için firma yetkililerine kurum olarak sözlü uyarıda bulunduk. Defaten yapılan uyarılara rağmen aynı sorunların devam ettiğini gözlemledik. Ayrıca çeşitli tarihlerde 3 ayrı tutanak tuttuk. Uyarı ve tutanakları dikkate almayan söz konusu firmanın faaliyetlerini bir süre önce geçici olarak durdurduk. Şu an söz konusu bölgede çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. İlgili firmanın taahhüde uymaması devam ederse gerekli yasal işlemleri uygulayacağız" dedi.