Turgut Özal'ın doktorları: Otopsiye ailesi izin vermedi

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın doktorları Ankara Adliyesi'ne gelerek ifade verdi. Doktorlar, ifadeleri alındıktan sonra adliyeden ayrıldı. Hacettepe

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın doktorları Ankara Adliyesi'ne gelerek ifade verdi. Doktorlar, ifadeleri alındıktan sonra adliyeden ayrıldı. Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi'nde Özal'ı son kez muayene eden 3 doktor, özel yetkili cumhuriyet savcısına ifade verdi. "Neden otopsi yapmadınız" sorusuna doktorlar Özal ailesinin izin vermediğini söyledi.

17 Nisan 1993 tarihinde aniden rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Özal ile ilgili soru işaretlerini gidermek için o dönem hastanede görevli olan Başhekim Prof. Dr. Celil Çeliktaşer, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Kubilay Varlı, Kardiyoloji İzmanı Prof. Dr. Hilmi Özkutlu, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen'e ifade verdi.

İddiaya göre soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı, 'Özal'a neden otopsi yapmadınız?' sorusuna, "Ailesi izin vermedi" karşılığını aldı. Doktorlar, zehirlenmeden şüphelenmediklerini, ayrıca zehirlenmenin tıbben tespit edilmesinin mümkün olmadığını söylediği belirtiliyor. Diğer taraftan soruşturma kapsamında 4. doktorun mazeret bildirmesi nedeniyle önümüzdeki günlerde ifade vermeye geleceği belirtildi.

Gazeteci Emin Çölaşan'ın ise tanık olarak dinlenmesi bekleniyor. Çölaşan yazdığı köşe yazısında, "1993 yılının sanırım ocak ayı. Halamın oğlu, o sırada Meclis Başkanı olan Hüsamettin Cindoruk'la Özal'dan söz ediyoruz. Kulağıma eğiliyor ve şu sözleri söylüyor: 'Bu gidici. Yakında ölecek.' İnanmıyorum, şaşırıyorum ve aynen 'Ne gidicisi abi, o hepimizi götürür' diyorum. Cindoruk ısrar ediyor: 'Haberin kaynağı Baba'dır, bu devlet bilgisi. Sadece sen bil ve ağzını sıkı tut. Önümüzdeki yaz aylarını çıkaramayacak. Baba sağlamcıdır. Bunu diyorsa bir bildiği vardır." ifadelerine yer vermişti.