Selçuk Üniversitesi cezaevinde beceri eğitimleri verecek

Selçuk Üniversitesi'nin Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlülere yönelik 'Sosyal Sorumluluk Projesi'nin protokolü, Rektör Süleyman

Selçuk Üniversitesi'nin Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlülere yönelik 'Sosyal Sorumluluk Projesi'nin protokolü, Rektör Süleyman Okudan ile Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan tarafından imzalandı.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen protokol imza töreninde, proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Avrupa ülkelerinde cezaevlerine yönelik benzeri projelerin sıkça uygulandığını dile getirdi ve bu projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade etti.

Selçuk Üniversitesi'nde görev yapan 36 öğretim üyesinin 24 öğrenci ile birlikte projede gönüllü görev aldığını belirten Prof. Dr. Sünbül, "Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin çeşitli yetenek ve becerilerini geliştirmelerini, onların yararlı birer fert olarak topluma katılmalarını sağlayacak proje, 8 haftalık dönemler halinde 1 yıl devam edecek. Proje kapsamında tutuklu ve hükümlülere bilgisayar, ebru, resim gibi dersler verilecek. Eğitim programları halk oyunları, çeşitli dallarda spor ve görsel sanatlarla ilgili eğitimlerle de desteklenecek." dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Süleyman Okudan, sosyal sorumluluk projesine destek veren Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, amaçlarının cezaevine düşen insanların kişisel yetenek ve becerilerini tespit edip geliştirmek olduğunu söyledi.

"Cezaevindeki bir insanımızın dahi yararlı bir şekilde topluma katılmasını sağlayabilirsek bu bizim için büyük başarıdır." diyen Prof. Dr. Okudan, üniversitenin sosyal sorumluluk projelerinin, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu gibi, diğer sosyal kurumları da kapsayarak devam edeceğini kaydetti.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan da, devletin 'sosyal devlet' ilkesi gereği hareket ederek cezaevine düşen vatandaşlarını topluma kazandırmak durumunda olduğunu hatırlattı.

Başsavcı Canan, sosyal devlet ilkesine verdiği destek için Selçuk Üniversitesi'ne teşekkür etti.