Milas Mhp'den Güçleri Birleştirme Çağrı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milas İlçe teşkilatı, yönetim kurulu olağan toplantısının bir bölümünü basına açık gerçekleştirdi

Milas Mhp'den Güçleri Birleştirme Çağrı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milas İlçe teşkilatı, yönetim kurulu olağan toplantısının bir bölümünü basına açık gerçekleştirdi. Gündeme ilişkin kısa bir açıklama yapan İlçe Başkanı M. Ali Şimşek, yaklaşan genel seçim için 22 stratejik madde belirlendiğini, bu maddelerin yönetim kurulunda görüşüleceğini söyledi. Şimşek; "En önemli madde ise, tüm sağduyulu hemşehrilerimizin MHP çatısı altında buluşmaya davet edilmesidir. Bu maddeyi masaya yatırıp, nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunu ele alacağız" dedi.
MHP Milas İlçe Başkanı M. Ali Şimşek, konuşmasının başlangıcında, ülke gündemine ilişkin kısa bir değerlendirme yaptı. Şimşek; "Büyük Orta Projesi'nin (BOP) adım adım uygulandığını görüyor ve milletimize bu yönde çağrıda bulunuyoruz. Gün, ayrışma, bölünme, zenginliğimiz olarak gördüğümüz farklılıklarımızı öne çıkarma günü değildir. Bugün, ana dilimizin dışında ikinci bir dil konuşuluyor. Bu düşünceler, bu ülkenin temeline dinamit koymaktır. Bu milleti farklı etnik kimliğe ayırmak, yapılacak en büyük ihanettir. Bu nedenle, geçmişte MHP çatısı altında bulunsun ya da bulunmasın, hangi siyasi görüşte olursa olsun, tüm Milaslı hemşehrilerimizi MHP çatısı altında güçbirliğine çağırıyoruz" dedi.
Şimşek 12 Eylül'de yapılan halk oylaması öncesinde, bazı medya kuruluşlarının 'Eski ülkücüler evet diyecek, darbecilerden hesap soracaklar' yönünde yayın yaptığını belirterek; "Ne oldu? Soruldu mu hesap? Tüm bunların bir oyun olduğunu söylemiş, halkımızı uyarmıştık. Yargı siyasallaşacak demiştik, gelinen noktada bir değerlendirme yapmayı bile gereksiz görüyoruz. Yüksek yargının nasıl tartışıldığını hepimiz görüyoruz. Daha bunlara benzer pek çok konuda milletimizi uyardık. Bundan sonra da bu görevi sürdüreceğiz. Yüzde 10 seçim barajı nedeniyle birçok siyasi parti sorun yaşıyor. Bu tarihi çağrımız onlar içinde geçerlidir. Gelin güçlerimizi birleştirelim. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. 2011'de yapılacak Milletvekili seçimlerini, belki de demokratik ortamda yapılacak son seçim olarak görüyoruz. Geçmişte hangi siyasi partide görev almış olursa olsun, hangi partiye oy vermiş olursa olsun kapısını çalacağız. Birlikte çalışma teklifimizi ileteceğiz. Bu davetimize büyük bir çoğunluğun olumlu yaklaşacağını düşünüyoruz" diye konuştu.