Mevlana 737. vuslat yıldönümünde Manisa'da da anıldı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Kültür Kulübü, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Mevlana Düşüncesi Araştırmaları Derneği (MEDAR) ile Sağlık

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Kültür Kulübü, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Mevlana Düşüncesi Araştırmaları Derneği (MEDAR) ile Sağlık ve Eğitim Derneği (SED) işbirliğiyle 737. vuslat yıldönümünde Hz. Mevlana'yı anma etkinlikleri düzenlendi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki pograma Manisa Belediye Başkan Vekili Hüseyin Köroğlu, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve eşi Nur Pakdemirli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Uğurlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, Manisa Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

TRT tarafından hazırlanan "Hz. Mevlana" isimli belgesel filmin gösterimiyle başlayan programda Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve MEDAR Başkanı M.Veysi Dörtbudak, "Aşk Yolunda İlk Adım" konulu bir konuşma yaptı. Onursal Başkan Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ise, "Yaklaşık 26 bin beyit ve 52 bin mısradan oluşan Mesnevi'de birçok şeyden bahsedilmiştir. 'Ben Hz. Muhammed'in kulu kölesiyim.' diyen Mevlana'nın yazdığı Mesnevi, adeta Kur'ân–ı Kerîm'in bir tercümesi gibidir. Mesnevi'de Allah aşktır, taşmıştır ve yansımıştır." dedi.

Daha sonra Konya Mevlevi Topluluğu'nun sema ayini sunudğu program sonunda MEDAR Başkanı Dörtbudak, CBÜ Tıp Fakültesi Kültür Kulübü Sorumlusu Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Sağlık ve Eğitim Derneği, Konya Mevlevi Topluluğu ve Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde açılan ebru sergisindeki eserlerin sahibi öğrencilere ders veren Fahriye Dursun'a, Rektör Pakdemirli ve Rektör Yardımcısı Çelik tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Prof. Dr. Pakdemirli, "Hz. Mevlana Kur'ân–ı Kerîm ruhuyla hareket eden, onu bilen, benimseyen, Peygamberimiz'i örnek almış, batıda da çok iyi tanınan ünlü bir düşünürdür. Onun yolu, Kur'ân–ı Kerîm'in yoludur. Hz. Mevlana'dan birlik ve beraberliğin sağlanması konusunda alacağımız çok dersler vardır. 737. vuslat yıldönümü dolayısıyla bu güzel etkinliği hazırlayanlara çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.