Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Kasım Arslan:

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkan Yardımcısı Kazım Arslan, Genelkurmay Başkanlığı'nın son günlerde gündemde olan iki dil ile ilgili yayınladığı bildiriyle ilgili olarak, bu konuda tek söz sahibinin meclis olduğunu söyledi

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkan Yardımcısı Kazım Arslan, Genelkurmay Başkanlığı'nın son günlerde gündemde olan iki dil ile ilgili yayınladığı bildiriyle ilgili olarak, bu konuda tek söz sahibinin meclis olduğunu söyledi.
Has Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ümmet Kandoğan, Has Parti Denizli İl Başkanı İrfan Duatepe ve Merkez ilçe başkanı Aykut Yıldırım ile Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Kazım Arslan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ahlak ve maneviyat temelinde refah ve özgürlüğü herkes için sağlayacaklarını belirten Arslan, "Bu noktada sözümüz şudur; kul hakkı yiyenlerle asla beraber olmayacağız. Hırsız ve zalimlerle beraber aynı sözü söylemeyeğiz.
Bizler, oyu milletten alıp egemenlere hizmet edenlerden de olmayacağız" dedi. AK Parti ve CHP'nin aslında durumlarından memnun olduklarını savunan Arslan, "Rollerini iyi oynamaktadırlar. Birbirlerinin değirmenlerine su taşımaktadırlar. Kısacası ortada danışıklı dövüş vardır. Bu kavga gürültü içinde bir paylaşım yapılmıştır. Sağ ve muhafazakar kesim AK Parti'nin, sol kesim CHP'nin olsun anlayışı hakimdir" diye konuştu.
Pazar günü HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un Kürt Sorunu'nu bütün yönleriyle çözülmesi için proje sunacağını ifade eden Arslan, şunları söyledi, "Durup dururken BDP tarafından böyle bir tartışmanın Türkiye'nin gündemine sokulmasının Türkiye'nin hayrına olmadığı belli. Tersine yeni bir gerilim yaratılmak istendiğini, yeni bir kutuplaşmanın başlatılması için böyle bir çalışma yapıldığı şeklinde düşünüyoruz. Böyle bir çalışma içinde olanlar Türkiye'nin bütünlüğü konusunda iyi niyetli değiller.
Ayrıca bu tür tartışmaların muhatabı siyasi mekanızmadır. Bu tartışmalarda önsözü de son sözü de meclisin söylemesi gerektiği kanaatindeyiz."
(EV-AV-SK-FP-Y)