Gazeteciler liderlere özendi, İstanbul hatırası için kamera karşısına geçti

Ekonomik İşbirliği Teşikalatı (EİT) Zirvesi dahilinde üye ülkelerin devlet başkanları aile fotoğrafı çektirdi.

Fotoğraf çekiminin ardından Cumhurba

Ekonomik İşbirliği Teşikalatı (EİT) Zirvesi dahilinde üye ülkelerin devlet başkanları aile fotoğrafı çektirdi.

Fotoğraf çekiminin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ayaküstü sohbet etti. Bu arada zirvede bir ilk de yaşandı. Toplu hatıra fotoğrafı çektiren liderler, yeniden görüşmelere geçerken, liderlerin yerini geride kalan basın mensupları aldı ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

EİT'nın 11. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi İstanbul'da yapılıyor. Çırağan Sarayı'nda 'EİT 2015 Vizyon Belgesi'nin Yarı Dönem Değerlendirmesi' ana temasıyla yapılan zirvede resmi karşılama ve açılış töreninin ardından oturumlara geçildi. Oturumların ardından teşkilata üye ülkelerin devlet başkanları toplu fotoğraf çektirdi.

Devlet başkanları toplu fotoğraf çekiminden önce EİT Zirvesi'ni simgeleyen 150 kuruşluk, 130 kuruşluk, 100 kuruşluk ve 90 kuruşluk pullara imza attı. Fotoğraf alanına konulan panoya dizilen pulları sırasıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Reza Otunbayeva, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ve Irak Devlet Başkanı Celal Talabanı imzaladı.

Fotoğraf çekiminin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in ayaküstü sohbet ettiği gözlendi. İki liderin samimi görüntüleri objektiflere yansıdı.