'Başarıda Motivasyon Ve Konsantrasyon' Konulu Konferans

Gaziantep'te, "Başarıda Motivasyon ve Konsantrasyon" konulu konferans düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Konferans Salonu'nda, Gazikent Üniversitesi işbirliği ile NLP Uzmanı Adil Maviş'in sunumu ile düzenlenen programa Gazikent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hanifi Aslan, öğrenci velileri ve öğrenciler yoğun bir katılım gösterdi.
Gazikent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hanifi Aslan, öğrencilerin motivasyonunu arttırmak amacı ile bu tarz programların yapıldığını üniversite olarak bu çerçevedeki çalışmaları takdirle karşıladıklarını söyledi.
NLP Uzmanı Adil Maviş, "Başarıda Motivasyon ve Konsantrasyon" konulu konferansında başarılı insanın mutsuz olabileceği gibi, mutsuz insanın da başarılı olabileceğini dile getirdi. Adil Maviş, insanların içindeki denge açısından adına olumsuz denilen şeyleri sevmeden olumlu şeyleri sevemeyeceğini, hayatın her alanında insanın karşısına bir takım olumsuzlar ya da güzellikler çıkabileceğini, önemli olan şeyin bu süreç zarfında dengeli davranmak olduğunu ifade etti.
Öğrenci ve ebeveynlerin beklentilerinden bahseden Maviş, velileri özellikle çocuklarının içinden gelmeyen işlere yönlendirmemeleri gerektiğini, içinden gelmeden bir işi yapan öğrencinin istediği kadar başarılı olmasına rağmen toplum adına bir katkısı olamayacağını, bunun önlenmesi için de çocukların başarılı olabilecek eğilimlerinin iyi tespit edilmesi gerektiğini aktardı. Öğrencilere ders çalışırken yaşadıkları zorlukları anlatan Maviş, "Hayatta her zaman sorunlarınız olacak. Geçmişte yaşadığınız
sorunlarla şuan kiler aynı değil. Şuan yaşadığınız sorunlara da yarın belki güleceksiniz. "Bunlarda sorun mu diyeceksiniz." Sorunlara asla duyarsız kalamazsınız. Sorunlarınızın ne olduğunu iyi belirleyip ona göre çözümler üretmelisiniz. Zaman en iyi sermayedir. Sorunlarınızın çözümüne evet demek için eski yaptığınız hatalara güle güle demelisiniz" diye konuştu. Maviş, öğrencilere tavsiye, nasihat vermek yerine rahatlatma çalışması yaptığını, kesinlikle faydası olduğunu sözlerine ekledi.
Konferansa katılan öğrencilerde faydalı bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Rüyada gibiydik. Sınav stresinden kurtulmamız için çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Hocamıza teşekkür ediyoruz" dediler.
Konferanstan sonra öğrenciler NLP Uzmanı Adil Maviş'le bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.