Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Keser: 2010 yılını hedeflediğimiz büyüme ve kâr oranıyla kapatıyoruz

Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser, 2010 yılını hedefledikleri büyüme ve kâr oranıyla kapatacaklarını belirtti. Keser, şube sayısını 175'e

Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser, 2010 yılını hedefledikleri büyüme ve kâr oranıyla kapatacaklarını belirtti. Keser, şube sayısını 175'e çıkaran Bank Asya'nın 2010 Eylül sonu itibariyle bankalar liginde 13,2 milyar TL'lik aktif toplamıyla 13. sırada, nakdi ve gayrinakdi krediler toplamında ise 10. sırada yer aldığını kaydetti.

Bank Asya, 'Çobanyıldızı Buluşmaları' adı altında Anadolu'nun değişik illerinde mikro işletme ve KOBİ müşterilerine yönelik olarak düzenlediği toplantıların üçüncüsünü Şanlıurfa'da gerçekleştirdi. Şanlıurfa Dedeman Otel'de organize edilen ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Bank Asya yetkilileri, KOBİ'lere yönelik teşvik alım ve Çobanyıldızı özel finansman destek paketleri hakkında bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla bölgedeki KOBİ'lerle bir araya geldi.

Toplantıda Bank Asya hakkında genel bir değerlendirme yapan Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser, Bank Asya'nın geçtiğimiz dönemde dünya ekonomilerini sarsan kriz ortamına rağmen sağlıklı ve planlı büyümesini sürdürdüğüne dikkat çekerek 2010 yılını hedefledikleri büyüme ve kar oranıyla kapatacaklarını belirtti. Keser, şube sayısını 175'e çıkaran Bank Asya'nın 2010 Eylül sonu itibariyle bankalar liginde 13,2 milyar TL'lik aktif toplamıyla 13. sırada; nakdi ve gayrinakdi krediler toplamında ise 10. sırada yer aldığını ifade etti.

"ÇOBANYILDIZI, BÜYÜMEK VE HEDEFLERİNİ BÜYÜTMEK İSTEYEN İŞLETMELERE YOL GÖSTERİYOR"

KOBİ'lerin ülke ekonomisine sağladığı katkı ve reel sektör içerisindeki payının önemine değinen Ayhan Keser: "Bank Asya'nın kuruluş amaçlarından birisi de KOBİ'lere ve reel sektöre finansman desteği sağlamak. Çobanyıldızı ile bunu bir adım daha öteye taşıyor ve alışılagelmiş işletme bankacılığı anlayışını değiştiriyoruz." diye konuştu.

Bank Asya İşletme Bankacılığı Müdürü Tolga Sasık, mevcut ve potansiyel müşterileriyle uzun vadeli bir ilişki kurmayı amaçladıklarını ifade ederek, "'Danışman Banka' sıfatıyla Mikro işletme ve KOBİ segmentindeki müşterilerimizin yaşadığı sorunları çözme ve giderme gayreti içinde olacağız. Bank Asya'nın Çobanyıldızı, büyüme yolundaki işletmelere yapmaları gereken doğru hareketi gösterecek ve her açıdan destek olacak bir danışman, bir çözüm ortağı konumunda olacak." dedi.

ŞUTSO BAŞKANI ERTEKİN: ŞANLIURFA HAK ETMEDİĞİ YERDE

Toplantıda Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası(ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin'de işletmecilere seslendi. Şanlıurfa'nın hak etmediği yerde olduğunu vurgulayan Ertekin, hammadde zengini Şanlıurfa'nın olması gerektiği yere ulaşması için işletmecilerin teşvik hibe ve kredilerden yararlanmasını istedi. Karacadağ Kalkınma ajansı Şanlıurfa İl Koordinatörü Mehmet Ekinci ise ipart kapsamında destekleyecekleri grişimcileri için Bank Asya ile protokol imzaladıklarını girişimcinin projesinin onaylanması durumunda Bank Asya kredilerinden yararlanabileceğine işaret etti.

ÇOBANYILDIZI AB VE TEŞVİK ALIM KONULARINDA DA KOBİLERİN KILAVUZU

Çobanyıldızı Buluşmaları'nı planlarken yola çıkış amaçlarının müşterileriyle daha yakından temas kurmak ve onları yerinden desteklemek olduğunu bildiren Tolga Sasık, "Müşterilerimize bir yandan Çobanyıldızı'nı anlatırken, aynı zamanda büyümek için atılacak doğru adımlar ve son dönemde çok konuşulan Avrupa Birliği, Dünya Bankası ve Devlet Teşviği gibi hibe/teşvik programlarından nasıl faydalanabilecekleri gibi konularda da yol göstermeyi amaçladık." dedi.

Özellikle teşvik konularında KOBİ'leri bilgilendirmek, bölgesel bazda alabilecekleri destekleri ayaklarına kadar götürebilmek amacıyla AsyaAsist Teşvik Takip Card adı altında bir ürün geliştirdiklerini dile getiren Tolga Sasık, şunları ifade etti: "Bu kart sayesinde Bank Asya müşterileri, bulundukları il ve faaliyet gösterdikleri sektöre özel hangi teşvik programlarından yararlanabileceklerini öğrenecek; teşvik ve destek programları ile ilgili güncel haberlerin takip edebilecek ve bu konularda bilgi alabilecekleri destek programlarına erişebilecekler."

Bu arada gelecek günlerde de başka illerde 'çoban yıldızı' buluşmalarının gerçekleşeceği belirildi. 24 Kasım'da Malatya'da başlayan Çobanyıldızı Buluşmaları, Şanlıurfa'nın ardından 14 Ocak'ta Trabzon'da yapılacak toplantıyla devam edecek. Çobanyıldızı Buluşmaları'nın Bank Asya ile müşterilerinin bire bir iletişim kurmalarına olanak tanıdığının da altını çizen Tolga Sasık, "Çobanyıldızı Buluşmaları 2011'de de devam edecek. Her ay iki farklı ilimizde toplantı yaparak mümkün olduğunca fazla ilimizde daha çok müşterimizi bilgilendirmeyi amaçlıyoruz." açıklamasını yaptı.