Pazar Günkü Cinayet Nazillileri Kahkahaya Boğdu

Başrollerinde Haldun Dormen ve Füsun Önal gibi ünlü oyuncuların yer aldığı "Pazar Günkü Cinayet" adlı oyun Nazilli Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Pazar Günkü Cinayet Nazillileri Kahkahaya Boğdu
Oyuna, Nazillili tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi. 'Pazar Günkü Cinayet' adlı oyunun konusu şöyle; 30 yıllık karısının izni olmadan radyonun sesini bile açamayan kılıbık bir adam (Haldun Dormen); öldürülen bir telekızın cinayetinin zanlısı olarak aranır. Bir bakanın da isminin karıştığı cinayete medyanın ve halkın ilgisi büyüktür. Yıllar sonra nihayet kocası bir erkeğe dönüşen Bayan Ilse Zahn (Füsun Önal) cinayet zanlısı dahi olsa kocasını kahraman gibi görüp hayran bir aşığa dönüşür.
Wolfgang Ebert'in eserinden Hale Kuntay tarafından çevirisi yapılan oyunu, Hakan Altıner yönetti. Kostüm tasarımını Sadık Kızılağaç'ın, dekorunu Tuba Unat'ın, yapımcılığını ise İpek Kadılar Altıner'in üstlendiği oyunda, Haldun Dormen, Füsun Önal, Gazi Çeker, Hilmi Özçelik, Eda Gülten ve Sertan Erkaçan rol aldı. Dekoru ve müzikleriyle seyirciler tarafından oldukça beğenilen oyunda kahkaha ve alkış sesleri birbirine karıştı. Nazilli Sanat'ın organizasyonunda gerçekleştirilen oyuna Nazillililer büyük ilgi gösterirken, Nazillilerin sanata olan ilgisi bir kez daha kanıtlandı.
NAZİLLİ TİYATRO'YA DOYACAK
Nazilli Sanat'ın organizasyonluğunu düzenlediği ve 2 yılda onlarca tiyatro oyununu Nazilli'ye getirmekten gurur duyduklarını dile getiren Nazilli Sanat organizatörü Mehmet Köseoğlu; "Nazilli'ye 2 yıl içerisinde onlarca tiyatro oyunu getirdiğimiz gibi birçok konser organizasyonu da düzenledik. Nazilli bölgenin kültür şehri olması için çok uygun bir yer. Sanatseverlerle dolu bir şehir. Getirdiğimiz tiyatro oyunlarında salonumuzun dolması memnun edici bir olay. Birçok ilde bu kadar güçlü kadrolar yarısı dolu salonlarda oynuyor. Nazilli'nin yanı sıra Aydın'dan da bu tiyatro için gelen arkadaşlarımız oldu. Yaptığımız çalışmalarımız her geçen gün artarak devam edecek. Bizlere "Pazar günkü Cinayet" adlı oyun için destek veren ve sponsor olan herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Köseoğlu; "19 Ocak 2011 Çarşamba günü Issız Adam filminin başrol oyuncusu Cemal Hünal'ın da yer aldığı "Aşk Kokusu" adlı oyun Nazillili tiyatroseverler ile buluşacak. Aşk Kokusu adlı oyunda Cemal Hünal'ın yanı sıra Onur Şenay ve Akasya Asıltürkmen rol alıyor" dedi.