Çanakkale'deki Roman dernekleri federasyon kurdu

Ramazanda sokak iftarları vererek adını duyuran Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki Romanlar, güçlerini birleştirerek Çanakkale 18 Mart Roman Dernekleri

Ramazanda sokak iftarları vererek adını duyuran Çanakkale'nin Lapseki ilçesindeki Romanlar, güçlerini birleştirerek Çanakkale 18 Mart Roman Dernekleri Federasyonu'nu kurdu. Gelibolu, Lapseki, Biga, Eceabat ve Ezine ilçelerinde faaliyet gösteren beş derneğin biraraya gelmesiyle kurulan federasyonun başkanlığına ise Ali Çalışır getirildi.

Kuruluş belgesi, Lapseki Kaymakamı Fahri Meral'a törenle teslim edildi. Kaymakam Meral, törende yaptığı açıklamada, "Şen Mahalleli vatandaşlarımızdan beş dernek biraraya gelerek, federasyon kurmak için bize müracaat etti. Evraklarını inceledikten sonra herhangi bir sakınca olmadığından, dernek tüzüğünü Başkan Ali Çalışır'a teslim ettik. Hayırlı olsun." dedi. Meral ve personelinin yakın ilgisinden çok memnun olduklarını belirten Çalışır ise federasyon kurma çalışmalarının yaklaşık bir yıldır sürdüğünü, yeni yıla girmeden resmen kurduklarını belirtti.