Kimsesiz Çocuklar Planateryumdan Gökyüzünü Seyretti

Samsun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, sosyal etkinlikler çerçevesinde, yuvada kalan çocuklara Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Planateryum'u gezdirdi.

Kimsesiz Çocuklar Planateryumdan Gökyüzünü Seyretti
İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklara yönelik, sosyal ve kişisel gelişimleri ile kendine olan güvenlerinin artmasına katkıda bulunmak, polise olan sevgi ve güvenlerinin artmasına sağlamak, farklı bir aktivitede bulunmalarına imkan tanımak amacıyla gezi düzenlendi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen geziye yuvada kalan 30 çocuk katıldı. OMÜ Planateryum'a yapılan geziye katılan çocuklar gökyüzünün gizemini seyretme fırsatı buldu. Öğretmenler ve polis amcaları eşliğinde yapılan geziye katılan çocuklar, keyifli dakikalar geçirdi.
Gezi ile, çocukların genel kültür ve bilgi birikimlerini artırmak, üniversite ortam ve imkanlarını göstererek kendi eğitimlerinde hedef oluşturmak, iyi model örnekleri göstermek, ilköğretim ve lise eğitimlerinde başarılarına katkıda bulunmak hedeflendi.
Çocuklar, OMÜ Gözlemevi Danışmanı olan Prof. Dr. Hüseyin Kalkan ve diğer görevli araştırmacılardan bilgi aldı.