İzmir'de Seri Katilin Öldürdüğü Kızının Hasretini Evlat Edinerek Dindirmek İstiyor

İzmir'de seri katil Hamdi A.'nın ikinci kurbanı olan Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın ailesi, kızlarına duydukları hasreti evlat edinerek hafifletmek istiyor.

İzmir'de 3 kişiyi öldürdüğü belirtilen Hamdi A.'nın kurbanlarından biri, okumak için İzmir'e giden Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Ayşe Selen Ayla olmuştu. 26 Nisan akşamı marketten çıkan genç kız, dakikalar sonra Hamdi A.'nın silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetmişti. Aradan geçen 8 ay, Kütahya'da yaşayan mimar baba Sertel Ayla ile eczacı anne Hatice Ayla'nın yaralarına merhem olmadı. Çift, doyamadıkları kızlarının sevgisini evlat edinecekleri çocukta yaşamak
istediklerini belirtti.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sertel Ayla, henüz resmi bir başvuruda bulunmadıklarını belirterek, yaşadıkları evlat acısını dindirmek için böyle bir isteklerinin bulunduğunu söyledi. Ayla ayrıca Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesini isteyerek, "Yeterli eğitim seviyesine gelinene kadar idam cezası olmalı. Eğer idam cezası olsaydı o tetiğe o kadar kolay basılamazdı" dedi.