Anadolu Ateşi Erzurum'u ısıttı

Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde yapılan tesisleri test etmek üzere Türkiye Üniver...


Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde yapılan tesisleri test etmek üzere Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları, atlama kulelerinde yapılan açılış töreniyle başladı. 18 üniversiteden 400'e yakın sporcunun katıldığı törene Erzurumlular büyük ilgi gösterdi. Atlama kuleleri pistindeki törene katılan Anadolu Ateşi Dans Grubunun ve 2011 Kış oyunlarının açılış ve kapanış törenlerinin sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan, dansçılarla birlikte kısa bir gösteri yaptı. Tören öncesi sahnede çalışan dansçıların yanına gelen Erdoğan, müzik eşliğinde oynayarak ısınmaya çalıştı.
Atlama kulelerinde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Vali Sebahattin Öztürk, "Bu sefer kış oyunlarının ilkini yapıyoruz. Ama buraya alışın, bundan sonra ikincisini, üçüncüsü ve daha sonrakilerinin pek çoğunu bu tesislerde icra edeceğiz" dedi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, bürokratlar ve çok sayıda vatandaşların izlediği törende üniversitelerin sporcuları Gençlik Marşı eşliğinde sahnedeki yerlerini aldı. Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın maskotu 'Kanka'nın da eşliği ettiği sporcuların tribündeki yerlerini almasından sonra Anadolu Ateşi Dans Grubu sahne aldı.
Karlı zemine kurulan pistte müzik eşliğinde şovlarını yapan dansçılar, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Yaklaşık yarım saat süren gösteride dansçılar, hünerlerini sahnelediler. Türkiye'nin çeşitli yörelerinden halk oyunlarının da sahnelendiği gösteri dansçıların hareketli oyunlarıyla sona erdi. Türkiye Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılışında grubun küçük ölçekli bir deneme yaptığını belirten Anadolu Ateşi Dans Grubu Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, soğuk havaya karşı tedbir alacaklarını belirtti. 27 Ocak'taki törende hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derecelerde olacağını ifade eden Erdoğan, soğuğa karşı özel kostümler hazırlayacaklarını belirtti. Açılış ve kapanış törenlerinde daha iyi organize olabilmek için Türkiye'nin 7 ilinde hocalar nezaretinde gösterilerin provalarının yapıldığını ifade eden Erdoğan, ayrıca Devlet Opera ve Balesi'nin yanısıra Ankara Modern Dans Topluluğundan da destek aldıklarını bildirdi. Yurt dışından çok ciddi donanım getireceklerini vurgulayan Mustafa Erdoğan, "Erzurum ve Türkiye'ye layık bir açılış-kapanış töreni yapmak istiyoruz" dedi.