Yeşilyurt Beldesi'nde 'Aile Ve Başarı' Semineri

Alaşehir'e bağlı Yeşilyurt beldesinde Fatih İlköğretim Okulu ve Yeşilyurt İlköğretim Okulu aile birlikleri tarafından velilere yönelik "Aile ve Başarı " konulu seminer düzenlendi.

Belediye Düğün Salonu'nda yapılan seminere öğrenci velileri ilgi gösterdi. Semineri veren Alaşehir Uğur Dershanesi Rehber Öğretmeni Ayşe Can, öğrenci eğitimi, öğrencilere yardımcı olabilme, çocuklarla iletişim, hayata hazırlamak ve iyi bir yönlendirme konuları hakkında bilgiler verdi. Ayşe Can, "Hepimizin hedefi en iyi şekilde çocuklarımızı hayata hazırlamak ve doğru yönlendirmeler yapmaktır. Burada aile ve öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir.
Çocuklarımızın başarı veya başarısızlığında birinci etken ailedir. Bu etkileşimi olumlu yönde geliştirebilmek için çocuklarımızla iyi bir iletişim kurabilmemiz gerekir. Çocuklarımıza yapması ya da yapmaması gerekenleri doğrudan nasihatlerle söylemek yerine onların bunu anlamalarında yardımcı olmamız gerekir. Konuşmalarımızda nutuk çeker gibi değil, onlarında konuşmalarına fırsat vermeliyiz. Onların bir takım ihtiyaçlarını (karnını doyurmak, temiz giydirmek, cebine harçlığını koymak gibi...) karşılayıp onlardan 'iyi çocuk' olmalarını beklemek yanlış olacaktır. Sevgi, saygı ve hoşgörüye dayanan sağlıklı bir iletişim kurulmalıdır. Onları suçlayıcı değerlendirmelerle yargılamak yerine hatalarını görmelerini sağlamalıyız. Davranışlarını olumlu değerlendirme yaparak, onların da görüşlerini dikkate almalıyız." dedi.
İletişimin önemine dikkat çeken Ayşe Can, "Çocuklarımızla sağlıklı bir iletişim kuramazsak konuşmalarını engeller, savunmaya geçmelerine yol açarız. Yetersizlik ve aşağılık duygusu yaratırız. Çocuklarımızla yanlış ve eksik iletişim kurulması, çocuklarımızın kendilerini suçlu ve kötü hissetmelerine neden olabileceği gibi isyankar, inatçı olmasına da sebep olabilir. Anne baba olarak çocuklarımıza uygun ders çalışma ortamı yaratılmalı ve disiplin konusunda ortak hareket edilmesi gerekir." diye konuştu.