Hz. Mevlana Kırıkkale'de anıldı

Kırıkkale Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği, 'Hz Mevlana'yı Anma ve Anlama' programı düzenledi.

Makro Market Alışveriş Salonu'nda düzenlenen pro

Kırıkkale Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği, 'Hz Mevlana'yı Anma ve Anlama' programı düzenledi.

Makro Market Alışveriş Salonu'nda düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı. Salonun dolduğu programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Neyzen Ömer Faruk Keskin, birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Semazenlerin gösterisi de izleyenleri mest etti.

Mevlana'yı anlama ve anlatmanın çok önemli bir görev olduğunu söyleyen Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Arslan, Mevlana'nın, herkesin tasını daldırıp nasibini aldığı, ama asla tükenmeyen ve henüz yeni yeni keşfedilmeye başlayan bir umman olduğunu ifade etti. Arslan, "Yüzlerce yıl öncesinden gelen mesajı yüzyıllar sonrasında hala yaşayacaktır. Çünkü Mevlana, kaynağı sonsuzlukta olan bir âb-ı hayat çeşmesinden beslenen derinlerden derin büyük bir deryadır." dedi. İnsanlığın Mevlana'ya duyulan ilgi, sevgi ve özleminin her geçen gün daha da artığını söyleyen Arslan, "Mevlana hepimizin gönlünde yer edinen bir düşünür. Değerli bir tasavvuf adamımız. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde değeri biliniyor. Aradan geçen bunca yıla rağmen hala düşünceleri, hayata bakışı, yaşam felsefesi, geçerliliğini sürdüren, bir düşünürümüz." şeklinde konuştu.

Mevlana'nın dünyaya teşriflerini ve verdiği güzellikleri anarken, onun üstün şahsiyetini ve ahlakını tanımaya, vermiş olduğu evrensel mesajları anlamaya çalıştığını belirten Arslan, "Mevlana'nın özünde barındırdığı sevgiyi, saygıyı ve güzel olan her şeyi içinde bulunduğumuz çağa taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz." diye konuştu.