Irkçılığın resmi Hamburg'da sergileniyor

Almanya'da 1990 yılından beri aşırı sağcı ve ırkçı saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına Hamburg'da bir fotoğraf sergisi açıldı. Fotoğraf sanatç

Almanya'da 1990 yılından beri aşırı sağcı ve ırkçı saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına Hamburg'da bir fotoğraf sergisi açıldı. Fotoğraf sanatçısı Rebacca Forner'in girişimiyle hayata geçirilen proje kapsamında ırkçı saldırılarda hayatını kaybeden 136 kişinin fotoğrafları ve kısa özgeçmişleri sergileniyor.

Fotoğrafları sergilenenler arasında hayatını kaybetmiş çok sayıda Türk de bulunuyor. Sergide fotoğrafları ve kısa öz geçmişleri yer alan Türkler şunlar: Rheinland-Pfalz eyaletine bağlı Hachenburg kentinde 28 Aralık 1990 tarihinde aşırı sağcılar tarafından bıçaklanarak öldürülen Nihat Yusufoğlu (19), Schleswig Holstein eyaletine bağlı Mölln kentinde 22 Kasım 1992 tarihinde Neonaziler tarafından kundaklanan evde yanarak hayatını kaybeden Vahide Arslan (51), Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz (14), Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Meerbusch kentinde 27 Aralık 1992 tarihinde aşırı sağcıların saldırısı sonucu hayatını kaybeden Şahin Çalışır (20), Ruhr bölgesindeki Müllheim kentinde 9 Mart 1993 tarihinde alışveriş merkezinde aşırı sağcıların saldırısına uğrayan ve olay yerinde hayatını kaybeden Mustafa Demiral (55), Solingen kentinde 29 Mayıs 1993 tarihinde Neonaziler tarafından evleri kundaklanması neticesi hayatını kaybeden Saime Genç (4), Hülya Genç (9), Hatice Genç (18), Gülsüm İnce (27) ve Gülistan Öztürk (12).