Gülnar Belediyesi'nde Yolsuzluk İddiası

Mersin'in Gülnar İlçe Belediyesi'nde aralarında belediye başkanının da bulunduğu 8 kişi, ihalede yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Silifke Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekipleri, ihalede yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla belediyeye baskın düzenledi. Yapılan baskında yolsuzluk yapıldığı iddiasında adı geçen MHP'li Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP Gülnar İl Genel Meclis Üyesi Yüksel Çelik, Belediye Yazı İşleri Müdürü Ahmet Benli, Emlak Şefi Hasan Tüzün, belediyede memur Ali Rıza Uçar, belediye veterineri Mehmet Akgül, Kayserili müteahhit Erdal Kınacı ve Mersin Bayındırlık
memuru Mustafa Yüzer gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şahıslar gerekli sorgularının yapılması amacıyla Silifke Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan şahısların 3 günlük gözaltı süresi içerisinde yapılacak sorgulamaların ardından Gülnar adliyesine sevk edilecekleri bildirildi.
Başkan Günel'in 1999 yerel seçimlerinde MHP'den belediye meclis üyesi olarak siyasete atıldığı, 2002 yılında o dönemin belediye başkanı olan Mustafa Eyiceoğlu'nun başkanlıktan istifa edip AK Parti'den milletvekili adayı olmasının ardından belediye meclisi tarafından yapılan seçimle belediye başkanlığı görevine seçildiği ve o günden bu yana bu görevi yürüttüğü öğrenildi.