Beypazarı'nın 40 yıllık hastane hayali gerçekleşiyor

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nın kırk yıldır gündeminde olan devlet hastanesi hayali gerçekleşiyor. 2011 Mart ayında hizmet vermesi

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nın kırk yıldır gündeminde olan devlet hastanesi hayali gerçekleşiyor. 2011 Mart ayında hizmet vermesi beklenen hastane inşaatının 12 milyon 500 bin, iç donanımları ise yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olacak.

2010 yılı Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı'na atanan eski Beypazarı Kaymakamı Hikmet Aydın ve Hastane Başhekimi Dr. Salim Sarıyıldız'ın girişimleri sonucu, yapımı gerçekleştirilen devlet hastanesi inşaatı tamamlanmak üzere.

Beypazarı'nda görev yaptığı yaklaşık 4 yıllık sürede bir çok başarılı projelere imza atan Kaymakam Hikmet Aydın'ın en önemli eseri modern devlet hastanesi oldu. Beypazarı'nda göreve başladığı günden itibaren Kaymakam Aydın'ın ilk gündem maddesi olan devlet hastanesi yapımı, 2009 yılında projelendirilerek TOKİ tarafından ihale edildi. İhaleyi alan firma 2010 yılının Ocak ayında hastane inşaatının hafriyatına başlayarak Mart ayında temelini attı. Firma üç ay gibi kısa bir sürede hastanenin kaba inşaatını bitirdi. Yapılan ihalede teslim tarihi 2011 yılının Aralık ayı olmasına rağmen Beypazarlılar yeni hastanelerinden, 2011 yılının Mart ayında hizmet alacak olmanın heyecanını yaşıyor. İlçenin seyri en güzel noktası olan Boztepe mevkiine yapılan hastane inşaatının arsası toplam 35 bin metrekareden oluşuyor.

Beypazarı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salim Sarıyıldız, yeni yapılan hastane projesinin 75 yataklı olduğunu, daha sonra yapılan düzenlemelerle yatak sayının 100'e çıkartıldığını belirtti. Dr. Sarıyıldız, bölgenin modern devlet hastanesine 2011 yılının Mart ayında kavuşacağını müjdeledi.

Dr. Sarıyıldız, "Hastanemiz, bulunduğu konum itibariyle sadece Beypazarı halkına değil Nallıhan, Çayırhan, Sarıyar, Güdül, Bolu'nun Kıbrıscık, Seben, Göynük ilçeleri ile Eskişehir'in Mihallıcçık ilçesinde yaşayan vatandaşlarımıza da hizmet veriyor. Hastanemizde 17 ayrı dalda 25 uzman doktor günlük bin, yılda 300 bin poliklinik yaparak hasta tedavi ediyor.Değişik branşlarda yılda 2 bini geçkin ameliyat yapılıyor. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi hastanemiz oldukça yoğun bir hastane. Hastanemiz bölge hastanesi konumunda olduğu için fiziki açıdan yetersiz kalıyordu. İnşallah yeni hastanemizin hizmete girmesiyle bu sorunumuz çözülecek." dedi.

Yeni hastanenin inşaat alanının 5 bin metrekare, kullanım alanının ise 18 bin metrekareden oluştuğunu belirten Dr. Sarıyıldız, bölgeye hitap edecek modern bir hastanenin yapıldığını söyledi. Dr. Sarıyıldız, şöyle devam etti: "Yeni hastanede hasta odalarımız yaklaşık 30 metrekare olup, tek hasta yatağı ve yanında refakatçi yatağı ile oda içerisinde tuvalet, banyosu olacak şekilde düzenleniyor. Hastanemizde 60 adet poliklinik odası ve 5 adet modern techizatlarla donanımlı ameliyathane yapılıyor. Yoğun bakım ünitemiz 8 yataklı olup, acil polikliniğine 6 yataklı müşahede odası yapılıyor. Sosyal tesis olarak da hastanemiz bünyesinde 175 kişilik modern konferans salonu ve 35 çocuk kapasiteli kreş de yapılmaktadır. Ayrıca, hastanemiz, helikopterlerin gece de iniş yapabileceği ışıklandırılmış bir piste sahip olacaktır."