Sünni ve Alevi vatandaşlar ASGİAD'ın Muharrem iftarında buluştu

Adıyaman Sanayici ve Genç İş Adamları Derneği (ASGİAD) Muharrem ayı nedeniyle iftar yemeği verdi. Onur Közde Piliç'te verilen iftar yemeğinde birlik v

Adıyaman Sanayici ve Genç İş Adamları Derneği (ASGİAD) Muharrem ayı nedeniyle iftar yemeği verdi. Onur Közde Piliç'te verilen iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları dile getirildi.

Alevi Dedesi Kemal Güzel'in duaları ile başlayan iftar yemeği yapılan konuşmalarla devam etti. İftar yemeğinin açılış konuşmasını yapan ASGİAD Başkanı Mehmet Fatih Bilgiç, matem ayını derinden hissettiklerinin altını çizerek, "Bizim ortak noktamız olan matem ayında davetimize icabet eden hepinize teşekkür ediyorum. Adıyaman'ı birlikte yaşamanın en güzel yerlerden birisi olarak görüyorum. Herkesin arzusu birlikte yaşamanın, dostça kalmanın, birbirini sevmek için uğraşmalarıdır. Hz. Peygamberimizin torununun katledilmesini hiçbir vicdan sahibi bunu kabullenmez. Biz bu sıkıntıyı bu matemi gerçekten en derin hislerle anıyoruz. Ve şunu bilmeliyiz ki zulmedenlerin zulmü tarih boyunca unutulmayacaktır. Zulmedilenlerin isimleri ebediyete kadar yaşatılacaktır." dedi.

Kerbela olayından ders çıkarılması gerektiğine vurgu yapan Doç. Dr. Mahmut Özcan ise şöyle konuştu: "Dünya tarihinde böyle bir zulmün unutulması imkansızdır. Savaşın bile bir hukuku vardır. Burda böyle bir hukuk bile yoktur. Nitekim Peygamber Efendimizin torunlarının zaten savaş gibi bir düşüncesi de yoktur. Bu katliamı yapanların din adına yapıyoruz demeleri bile ne kadar nefislerine yenik düştüklerinin bir göstergesidir. Bizler ise bundan bir ders çıkarmalıyız. Dinden uzak kalarak nefsimize yenik düştüğümüz zaman insanoğlunun neler yapacağı gözler önündedir. Bizler bu vesile ile Muharrem ayını iyi değerlendirmemiz lazım. Son yıllarda ehli beyt daha çok hatırlanarak iyi yaşanmaya çalışılıyor."

Matem ayının herkesin matem ayı olduğunu söyleyen Alevi Dedesi Ali Büyükşahin, "Ben öncelikle bizi kaç yıldan beri unutmayarak bize iftar yemeği verenlere çok teşekkür ediyorum. Tabii ki bu yas Sünni – Alevi hepimizindir. Hatta gayrimüslinlerin de yasıdır. Herkes ağlamalı Hz. Hüseyin'in mücadelesine. Çünkü o bizim için bir aydınlıktır, bir kurtuluş savaşçısıdır, bir ışıktır. Birçok önemli insan onun aşkını hayatlarına düstur edinmişlerdir. Biz onun için matem tutuyoruz. Allah için oruç tutuyoruz. İnşallah tuttuğumuz oruçları Cenab-ı Hak dergahında kabul eder." ifadelerini kullandı.