Sp Genel Başkan Yardımcısı Sungur: 'Erbakan Hoca 12 Haziran'dan Sonra Ustalık Hizmeti Yapacak'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Prof

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Sungur, SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yıllarca kalfalık hizmeti yaptığını 12 Haziran 2011 tarihinden sonra ustalık hizmeti yapacağını söyledi.
SP Hatay İl Teşkilatı'nın davetlisi olarak Hatay'da düzenlenen parti içi eğitim seminerine katılmak amacıyla Antakya'ya gelen SP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Sungur, 2011 Haziran'ın da yapılacak milletvekilliği seçimlerinin Türkiye için büyük önem taşıdığını belirtti. Türkiye'nin 6 ay sonra bir karar verme sürecine gireceğini kaydeden Sungur, "5-6 ay sonra milletvekilliği seçimleri var. Türkiye için hayati önem taşıyor. Türkiye karar verecek. 6 ay sonra tekrar IMF politikalarının, Kemal Derviş
politikalarının, Türkiye'yi işsizliğe yoksulluğa götüren politikanın devamı etmesini mi isteyeceğiz ya da Saadet Partisi'nin yeni ekonomik modeli adil düzenin gelmesine mi karar vereceğiz. Dış politikada 8 yıldır AK Parti tarafından uygulanan Amerikan yanlısı bir politikamı izleyeceğiz? Füze kalkanı projesi ile hedefin Müslüman ülkelerin olduğu projeyi mi izleyeceğiz?" dedi.
Üçüncü şahlanış hareketini başlattıklarını söyleyen Sungur şöyle devam etti:
"Temel prensiplerimiz şuurlanma ve çelikleşmedir. Şuurlanma bu memleketi 8 yıldır yoksullaştıran fakirleştiren zengini daha zengin yapan politikaları bırakıp adi bir düzen getirme politikasıdır. Bu da Genel Başkanımız Erbakan ve Milli Görüş kadrolarında mevcut. Erbakan Hocamız kalfalık hizmetleri yaptı. 12 Haziran'dan sonra Mimar Sinan gibi ustalık hizmetlerini yapacak. İşte seçimlerin önemi budur. Daha güçlü bir şekilde çelikleşmiş kadrolar ile seçime hazırlanacağız. Bir heyecan var. O heyecanı başta
Erbakan hocamız olmak üzere hepimiz yaşıyoruz" diye konuştu.
Prof. Dr. Sungur, yaptığı konuşmasının ardından basına kapalı bölümde partililerle hizmet içi eğitime geçti. Eğitime Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan başta olmak üzere ilçe teşkilatı, kadın kolları ve üyeler katıldı.