Almanya, Lösemi Hastası Alp İçin Seferber Oldu

Alman Kemik İliği Bankası (DKMS), ülkede tedavi gören lösemi hastası Alp Doğan için yardım kampanyası düzenledi.

Berlin'in Neukölln ilçesindeki Albert Einstein Okulu'nun spor salonunda düzenlenen kampanyaya ülkede yaşayan Türklerin yanı sıra Almanlar da büyük ilgi gösterirken, programda 2 yıl önce lösemi hastalığına yakalanan Alp'in annesi Havva Doğan ve babası Erhan Doğan da hazır bulundu. Sağlık durumlarının elverişli olduğuna dair form dolduran gönüllüler, sağlık görevlilerinin yardımıyla kan örneği verdi. Kampanyaya yoğun ilgi gösterildiğini belirten DKMS yetkilileri, gönüllü sayısının bine ulaşmasını
beklediklerini söyledi.
Eşiyle birlikte Alp için kan örneği veren Alman vatandaşı Michael Scyhulz, "Düzenlenen kampanya çok anlamlı bir kampanya. Kan örneği verdiğim için çok mutluyum. Komşumdan aldığım bir e-posta sayesinde kampanyadan haberdar oldum ve kan vermek istedim" derken, kardeşleri ve arkadaşlarından oluşan 7 kişilik bir grupla kan örneği vermek üzere Albert Einstein Okulu'na gelen Hatice Kaplan ise, "7 kişilik bir grupla geldik, gelmek konusunda kararsızdım. Kardeşim 'senin de çocuğunun başına gelebilir' diyince
gelmek istedim" diye konuştu.
Etkinliğe katılan ve kan örneği vermek için gelen gönüllülere yardımcı olan DKMS görevlisi Bağnu Yazıcı, "Şimdiye kadar 400 kişi geldi, sayının bine ulaşmasını bekliyoruz. Alp ve diğer çocuklara umut ışığı olabilmek için Almanya'nın diğer bölgelerinden de 3 bine yakın Türk'ten kan örneği aldık" şeklinde konuştu.
Alp'in babası Erhan Doğan, DKMS yetkililerinin katılımın çok iyi düzeyde olduğunu söylediğini belirterek, kan örneği veren herkese teşekkürlerini iletti. Anne Havva Doğan ise, soğuk hava ve kara rağmen insanların kampanyaya katıldığını ve bundan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.
6 yaşındaki Alp Doğan'a uygun ilik bulunması için Alman Kemik İliği Bankasının yanı sıra Türkiye'nin Berlin Konsolosluğu da aileye destek veriyor. Türkiye'nin Berlin Konsolosluğu dün Alp'e uygun ilik bulmak amacı yla kan testi kampanyası düzenlemiş, kampanya kapsamında başta Başkonsolos Mustafa Pulat olmak üzere konsolosluk çalışanları Alp için kan örneği vermişti. Berlin Charite Hastanesinde tedavi gören Alp Doğan'ın Ocak ayına kadar ilik naklinin yapılması gerektiği belirtiliyor.