Turgutlu'da 'Mevlana Ve Sevgi' Gecesine Yoğun İlgi

Turgutlu Çalışanlar Derneği ve Turgutlu Belediyesi işbirliği ile organize edilen Hz. Mevlana ve Sevgi Gecesi yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Turgutlu'da 'Mevlana Ve Sevgi' Gecesine Yoğun İlgi
Hz. Mevlana'nın vefatının 737. yıl dönümü münasebeti ile gerçekleştirilen geceye Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Yılmaz, Manisa İl Dernekler Müdürü Orhan Atçeken, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Zeki Kaya, Turgutlu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Vergi Dairesi Müdürü Erkan Kirezli, Mal Müdürü İdris Ögüt, Ahmetli İlçe Milli Eğitim Müdürü Gündüz Atbaş, Turgutlu İlçe Emniyet Müdür V. Kemal Yıldız, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı.
Turgutlu Spor Salonu'nda gerçekleşen programda tribünün yanı sıra saha içerisine de sandalye yerleştirilerek gelen vatandaşların programı izlemesi sağlandı. Mevlana'nın, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e, Kur'an-ı Kerim'e ve Allah'a olan aşkına vurgu yapılan gecede açılış konuşmasını Turçad Başkanı Cengiz Ercan gerçekleştirdi. Cengiz Ercan konuşmasında geceye katkıda bulunanlara teşekkür ederek Mevlana'nın sevgisine değindi. Hz. Mevlana'yı anlatan sinevizyon ve Eğitim-Bir Sen Turgutlu Şube Başkanı Mehmet Uçak'ın okuduğu şiirden sonra, program Saffet Yıldız ve samazendelerin ilahi konseri ile devam etti. "Mevlana" konulu yarışmanın ödül töreninin de yapıldığı programda, Belediye Başkanı Serhat Orhan da Mevlana sevgisine vurgu yaparak "Turgutlu büyük bir aile. Şükürler olsun ki biz hizmetlerimizi yaparken hiçbir ayrım yapmadan her yere ulaştırıyoruz. Ve Turgutlu'da da şuana kadar herhangi bir etknik kökene bağlı bir sıkıntı çıkmamıştır. Herkes sevgi ve dostluk içerisinde yaşamaktadır. Bu gecede bunun en güzel örneğidir. Mevlana'nın Allah aşkına olan çağrısı ile hepimiz bir aradayız. Turgutlu Çalışanlar Derneği'ni kutluyorum." dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Saffet Yıldız Tasavvuf Müziği konseri semazenlerin sema gösterimi ile devam etti. Semazenler arasında küçük semazen Furkan izleyenlerin ilgi odağı oldu. Gecede ayrıca Ressam Salim Sürgit'e ait "Semazen" konulu resimleri gösterildi.
Ölümünü "Düğün Gecesi" gören Hz. Mevlana'nın anıldığı gecede ayrıca, Hz. Peygamber'in gözbebeği Hz. Hüseyin ve 72 kişinin şahadetinin 1371. yılı olduğuna, Hz. Mevlana eserlerinde Ehli beyt sevgisine de yer vererek, Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan'ın güzel ahlakına ve faziletine değindiğine vurgu yapıldı. Programda Hz. Mevlana'a anılırken Kerbela şehitleri ve şehitler serveri Hz. Hüseyin de dualarla anıldı.