Teknosa Aynı Anda 3 Farklı İlde 4 Yeni Mağazayı 3d Teknolojisiyle Açıldı

Teknosa; İstanbul, Ankara ve Adana olmak üzere 3 farklı ilde 3 boyut teknolojisini (3D) kullanarak 4 mağazasını aynı anda açtı.

Türkiye'nin lider teknoloji perakendecisi Teknosa, özel açılışlarla bir ilke daha imza attı. İstanbul'da 2, Adana ve Ankara'da birer mağazayı 17 Aralık'ta açan Teknosa, dünyada ilk kez 3D teknolojisi ile 4 mağazasını aynı anda açtı. Satış alanını bir anda 10 bin metrekarenin üzerinde artıran Teknosa, Panasonic'in katkılarıyla hayata geçirdiği 3D yayınla açılışları görsel bir şova dönüştürdü.
Teknosa'nın, İstanbul Haramidere Torium, Ankara Batıkent Carrefoursa ve Adana Sabancı İş Merkezi mağazalarıyla birlikte İstanbul Şişli Cevahir Teknosa Exxtra Mağazası açılışı; Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer ile Teknosa Genel Müdürü Mehmet T. Nane ev sahipliğinde gerçekleşti.
Teknosa Cevahir Mağazası'nda yapılan açılışta konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, holding olarak aynı anda 4 mağazayı açmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Teknosa'nın yıldızlaşan Türkiye'nin kendi sektöründeki yıldızı olduğunu belirten Sabancı, Teknosa ve genel olarak 'Perakende Grubu'nun Sabancı Holding'in stratejik iş kollarından biri olmaya devam edeceğini ifade etti.
Sabancı Holding olarak rekabetçi olmak ve kalite, fiyat, servis üçgeninde başarıya ulaşmak için verimliliğe büyük önem verdiklerine dikkat çeken Sabancı, "Nüfusu genç bir ülke olarak istihdam yaratmak zorundayız. Holding olarak bu konuya dikkatle eğiliyoruz. Perakende grubumuzun en hızlı şirketi Teknosa da bu konuda önemli bir değer yaratıyor. Her açılış, yeni yatırım ve iş imkânları anlamına geliyor" diye konuştu.
Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, perakende sektörünün hem ülke büyümesinde hem de grubun büyümesinde önemli bir rolü bulunduğuna işaret etti. Organize perakende sektörünün ekonominin kalbini oluşturduğunu kaydeden Dinçer, Teknosa'larda, CarrefourSA'larda, DiaSA'larda ekonominin kalp atışlarını ve halkın nabzını dinlediklerini ifade etti.
Başkan Dinçer: "Biz de Sabancı Perakende grubu olarak sektörün büyümesine paralel bir büyüme bekliyoruz ve perakende sektörüne inanıyoruz. Bu nedenle de yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hep olduğu gibi yatırımlarımıza paralel binlerce gencimize iş fırsatı yaratmanın gururunu yaşayacağız. Kalbimiz sağlam, yüreğimiz Türkiye'nin yüreği, rotamız hep ileri*" dedi.
Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki Teknosa mağazasının 3 katlı ve toplam 6.000 metrekare olduğunu belirten Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, "Cevahir mağazası Teknosa'lar arasındaki en büyük mağazamız ve içinde kafeterya ve çocuk oyun alanı bulunuyor. Ancak yenilikler bunlarla da sınırlı değil. Çünkü mağazamızın içinde ayrıca bir de teknoloji sınıfı yer alıyor. Adeta bir teknoloji kampüsü. Sonuç olarak Türkiye'de organize elektronik perakendeciliği sektörünü başlatan Teknosa olarak bundan sonra da sektör
lideri pozisyonumuzla yeni hayalleri ve hedefleri tüm müşterilerimiz ve sektörümüz için inşa etmeyi sürdüreceğiz" dedi.