Gürsu Belediyesi'nde Adil Ücret Dönemi

Bursa'nın Gürsu Belediyesi, halk oylamasından geçen anayasa değişikliğiyle kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanınmasının ardından, çalışanlarının ekonomik durumunu iyileştirme ve aynı işi yapan kişiler arasında ücret dengesini sağlamak için Bem-Bir-Sen ile 'sosyal denge sözleşmesi' imzaladı

Gürsu Belediyesi'nde Adil Ücret Dönemi
Bursa'nın Gürsu Belediyesi, halk oylamasından geçen anayasa değişikliğiyle kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanınmasının ardından, çalışanlarının ekonomik durumunu iyileştirme ve aynı işi yapan kişiler arasında ücret dengesini sağlamak için Bem-Bir-Sen ile 'sosyal denge sözleşmesi' imzaladı.
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay , Bursa Şubesi Başkanı Ali Alan ile sendika temsilcilerinin katıldığı imza töreninde konuşan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Biz çalışma barışından yanayız. Sosyal denge projesi çalışma hayatına büyük katkı sağlayacaktır. Personelimizin iyi şartlarda çalışması bizim için son derece önemlidir. Sözleşme dahilinde müdürlerimizin maaşlarına aylık 350 lira, şeflerimize 300 lira, memurlarımıza 250 lira iyileştirme zammı yaptı. Personelimizin evine bir ekmek daha fazla götürmesinden mutluluk duyarız" dedi.
Özcü, Ocak 2011'de işçi statüsündeki personelin de sözleşmelerin yenileceğini ve iyileştirme yapılacağının müjdesini verdi. Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay , ücret dengesizliği arasındaki makası iyice kapatan bu sözleşme dolayısıyla Özcüye teşekkür etti.