Gülçin Doğan 1 Haftalık Yaşam Mücadelisini Kaybetti

İzmir'in Alsancak semtinde, belediye otobüsünün çarptığı sinyalizasyon direğinin başına düşmesi sonucu 7 gün sonra hayatını kaybeden kadın son yolculuğuna uğurlandı.

Konak Cumhuriyet Meydanı'nda 1 hafta önce meydana gelen kazada, M.T.D. yönetimindeki İZULAŞ'a ait 35 Y 2415 plakalı belediye otobüsü, virajı alamayarak trafik sinyalizasyon lambasına çarpmıştı. Kaza sırasında karşıdan karşıya geçmek için ışıklarda bekleyen Gülçin Doğan'ın (38) başına, otobüsün çarptığı sinyalizasyon lambası düşmüştü. Kazanın ardından otobüs şoförü M.T.D. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış, ağır şekilde yaralanan Doğan ise Alsancak Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından
Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Yoğun bakım servisinde bir haftadır tedavisi süren, bir çocuk annesi Doğan, dün hastanede verdiği yaşam savaşını kaybetti. Doğan'ın cenazesi, Şirinyer'deki Laleli Camisi'ne getirildi. Doğan'ın eşi Lütfi Doğan ile bazı yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Gülçin Doğan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Kaynaklar Mezarlığı'nda defnedildi. Eşinin ölümüyle yıkılan Lütfü Doğan, sorumlulara karşı hukuk mücadelesi başlatacağını söyledi. Abi Şükrü Doğan
ise başka Gülçinleri kaybetmemek için hukuki mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdi. Şükrü Doğan, "Bu kız yaşam mücadelesi verirken şoför ertesi gün araba kullanıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.
Doğan, İzmir'de belediye şoförlerinin neden olduğu kazaların canlar yaktığını belirterek, bunun denetimsizlikten kaynaklandığını ve bu anlayışı kabul etmediklerini belirtti.