UEFA Avrupa Ligi kura çekimi için tıklayınız

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura çıkan Beşiktaş'ın rakipleri bugün İsviçre'de belli oluyor. Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri için tıklayınız. Uefa Avrupa Ligi Kura çekimi için tıklayınız. İşte Uefa Avrupa Ligi kura çekimi...

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura çıkan Beşiktaş'ın rakipleri bugün İsviçre'de çekilecek olan kura sonucunda belli olacak. Kura çekimi 14:00'te başlayacak ve Nyon'da yaşanacak olan tüm heyecanı sizlerle paylaşılacak.

Temsilcimiz Beşiktaş'ın da yoluna devam ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçları tamamlandı. Şimdi gözler 2. tur eşleşmeleri ve 3. tur eşleşmelerindeki muhtemel rakiplerde olacak. Beşiktaş'ın da rakibinin belli olacağı kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak.

UEFA merkezinde TSİ 14.00'de başlayacak kura çekiminde, (L) Grubu'nu 13 puanla Porto'nun ardından ikinci sırada tamamlayarak 2. tura yükselen Beşiktaş'ın bu tur ile muhtemel 3. turdaki rakipleri de belirlenecek.

Beşiktaş, kura çekimine 2. torbadan katılacak. Siyah-beyazlılar, 2. turda, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 3. sırayı alarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek en iyi 4 takımdan birisi veya UEFA Avrupa Ligi'nde grup liderlerinden, kendi grubundaki Porto haricindeki birisiyle eşleşecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 takım arasına kalan, Avrupa'da bu sezon yoluna devam eden tek Türk temsilcisi Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri de kesinleşti.

MUHTEMEL RAKİPLER:

Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri arasında şu takımlar bulunuyor; Liverpool (İngiltere), Paris Saint Germain (Fransa), Villarreal (İspanya), Dinamo Kiev (Ukrayna) ve CSKA Moskova (Rusya), Bayer Leverkusen (Almanya), Sporting Lizbon (Portekiz), Zenit (Rusya), Stuttgart (Almanya), PSV Eindhoven (Hollanda) ve Manchester City (İngiltere).

UEFA Avrupa Ligi'nde, Beşiktaş'ın grubunda yer alan Porto haricindeki 11 liderin yanı sıra Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlardan 4'ünün de Beşiktaş'a rakip olması mümkün. ''Devler Ligi'' gruplarının en iyi 4 üçüncüsü Spartak Moskova (Rusya), Braga (Portekiz), Ajax (Hollanda) ve Twente (Hollanda) siyah-beyazlıların olası rakipleri arasında yer alıyor.

UEFA Avrupa Ligi 2. turunda ilk maçlar 17 Şubat 2011, rövanşları ise 24 Şubat 2011'de yapılacak.

Bu arada, Bursaspor'un elenmesiyle Türk temsilcisinin kalmadığı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. ve 3. tur maçlarının kura çekimi de bugün TSİ 13.00'te aynı yerde yapılacak. Öte yandan, kura çekimine Beşiktaş Kulübü adına futbol komitesi başkanı ve asbaşkan Serdal Adalı ile futbol komitesi üyesi Cengiz Zülfikaroğlu katılacak.