Milletvekili Hasgür: CHP'li Büyükşehir Belediyesi 82 milyon liralık hatasını İzmirlilere ödetecek

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Âşık Veysel Rekreasyon Alanı'nı yaparken özel bir araziye kamulaşt

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Âşık Veysel Rekreasyon Alanı'nı yaparken özel bir araziye kamulaştırma yapmadan el koymasına tepki gösterdi. İzmir 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin de, özel araziye kamulaştırmasız el atıldığı gerekçesiyle hak sahiplerine 82 milyon 156 bin 800 lira ödenmesini kararlaştırdığını hatırlatan Hasgür, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, maalesef hata üstüne hata yapmaya devam ediyor. Vatandaşı mağdur ederken İzmir'in milyonlarca lirasını heba etmekten kaçınmıyor. İzmir'in, İzmirlinin geleceğini, yaşam standartını, ekonomisini ipotek altında tutuyor. Adeta İzmir'i zincire vurarak gelişmesini, büyümesini engelliyor. Metro projesi, Harmandalı Çöplüğü, Nar-Bel yol projesi derken şimdi de vatandaşın arsasını, kamulaştırmasız el atma yöntemiyle gasp etmeye kalkıyor. Bunun da faturasını yine İzmirliler ödemek durumunda." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, bir mühendislik hatası sonucu Âşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki amfitiyatronun arka bölümünün bir kısmını, belediyeye ait saha yerine yanındaki özel mülkiyet arazisine yaptığı aktaran Milletvekili Hasgür, "Bunun maddi faturasının çok ağır olduğu ortaya çıktı. Vatandaşın haklı itirazını yerinde gören mahkeme, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesini 82 milyon lira tazminata mahkum etmiştir. Bu, İzmir'in parasıdır, İzmirlinin parasıdır. Bir proje gerçekleştirmeye kalkıyorsunuz, inşaatlar yapıyorsunuz, amfitiyatro yapıyorsunuz ama çalıştığınız arazinin size ait olup olmadığının farkında değilsiniz. Biri çıksa, 'Kim böyle bir şey yapabilir?' dese, verilecek cevap olsa olsa, 'CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi.' olur. İzmirli vatandaşlarımızın, kendine yakışanı yaparak, hata üstüne hata yapan, İzmir'e ve İzmirliye iyilikten çok kötülüğü dokunan ve şehrin önünü tıkayan CHP'li Büyükşehir Belediyesini cezalandırarak, ilk seçimde gerekli cevabı vereceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.