Mantar yetiştiriciliği kursunda başarılı olan eski hükümlüler sertifika aldı

Isparta Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nün eski hükümlülere yönelik düz

Isparta Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nün eski hükümlülere yönelik düzenlenen kültür mantarı yetiştiriciliği meslek edindirme kursunda başarılı olanlar sertifikalarını aldı.

Yalvaç Ticaret Odası restoranında düzenlenen programda konuşan Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan, "Eski hükümlülere yönelik ilçemizde yapılabilecek meslek edindirme projeleri değerlendirilerek, kültür mantarı yetiştiriciliği projesi uygulamaya konulmuştur." dedi.

Kursların Türkiye İş Kurumu bünyesinde; özürlü ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden ceza olarak kesilen paralar kullanılarak yapıldığını belirten Ayhan, projeye 8 hükümlünün katıldığını ifade etti. Ayhan, denetimli serbestliğin genel olarak ilgili mahkemece hakkında mahkûmiyet kararı verilmiş olup cezaları ertelenen, salıverilen ve haklarında hapis cezası dışında herhangi bir tedbir hükmedilen çocuk, şüpheli sanık hükümlü için uygulandığını ve kişilerin toplum ile bütünleşmesini sağladığını söyledi.

Ziraat Mühendisi Mehmet Özlü, kursiyerlere verilen kursların içeriğinin Dünya ve Türkiye'de mantar üretimi, insan sağlığı açısından mantarın önemi, biyolojik özellikleri, mantar işletmeleri ve üretim yerleri, işletme ve üretim planı, ısı, sıcaklık ve nem kavramları gibi mantar üretiminde değerlendirilecek ve kullanılacak malzemeler hakkında olduğunu söyledi.

Program sonrası yemek ikram edilerek, birer paket kültür mantarı hediye edildi.

Düzenlenen sertifika törenine; Yalvaç Kaymakam Vekili Hüseyin Akçay, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan, Yalvaç Garnizon Komutanı Burçak Kırca, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sektioğlu hakimler, savcılar ve çok sayıda daire müdürü katıldı.