Malatya Tarım İl Müdürü Aygül: Tarladan sofraya üretim kontrol altında

Malatya Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu ile gıda ürünlerinin tarladan sofraya sağlıklı ulaştırılm

Malatya Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu ile gıda ürünlerinin tarladan sofraya sağlıklı ulaştırılmasının amaçlandığını söyledi.

Hamit Aygül, Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde gıdanın daha üretilip tüketilmesi amacıyla söz konusu kanunun 13 Aralık'ta yürürlüğe girdiğini anımsattı. Kanun ile kontrol mekanizmasının daha da artırıldığını vurgulayan Aygül, şöyle devam etti: "Bu kanunda özellikle tarladan başlayarak sofraya kadar üretimin tüm aşamaları kontrol altına alınarak vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaştırılması hedeflenmiştir. Bu sebeple herhangi bir olumsuzluk tespiti halinde idari yaptırım kararlarının miktarları arttırılarak kapsamı genişletilmiştir. Avrupa Birliği müktesebatında uyum yönünde ilk adımlardan olan bu kanunun akabinde ikincil olarak bağlı yönetmelikler ve talimatlar yayınlanıp kanunun bütününde etkinlik daha da artacaktır."

Malatya'da gıda kontrollerinin etkin bir şekilde sürdürüldüğünü anlatan Aygül, "Artık üreticilerin istediği gibi başına buyruk bir üretim yapmaları söz konusu değildir. 30 beygir gücünün altında veya 10 işçiden az kapasiteli olan yerlerde sorumlu yönetici istihdam zorunluluğu kaldırılmıştır. Bu konu teknik bir ayrıntı olup denetimin etkinliğine olumsuz bir etkisi söz konusu değildir." dedi.

Aygül, vatandaşların gıda ile ilgili şikayetlerini 'Alo Gıda 174' hattına bildirebileceklerini, sonucunu internet ortamından öğrenebileceklerini kaydetti.